Ravitsemustiede
| Rakennetyyppi: | Opintojakso |
| Koodi: | KG09AIHE315 |
| Tyyppi: | Pakollinen |
|---|
| Taso: | AMK |
| Laajuus: | 2.0 op |
| Vastuuopettaja: | Palo, Raija |
|---|
| Opetuskieli: | Suomi |
Osaamistavoitteet
TERVEYDEN EDISTÄMISOSAAMINEN SEKÄ OHJAUS- JA OPETUSOSAAMINEN
Opiskelija osaa selvittää ja perustella keskeisimpien kansansairauksien ravitsemishoidon. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida keskeisimpiä erityisruokavalioita. Opiskelija tuntee sairaalaruokasuosituksen sisällön.
Opiskelijan työmäärä
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Sisältö
Sairaalaruokasuositus; Keskeisimpien kansansairauksien ruokavaliosuositukset; Muut erityisruokavaliot
Opiskelumateriaali
Haglund, B. et al. 2001. Ihmisen ravitsemus. 6. p. tai uudempi p. WSOY. (sov. osin.)
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luento, itsenäinen opiskelu
Arviointikriteerit
Arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.
Arviointimenetelmät
Aktiivinen osallistuminen, koe
Takaisin