Opiskelu- ja urasuunnittelutaitojen kehittäminen

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KI15AORI001
Tyyppi: Pakollinen
Taso: AMK
Laajuus: 5.0 op
Vastuuopettaja: Nuotio, Liisa
Opettajatiimi: Nuotio, Liisa ; Putula-Hautala, Eija ; Latva-Reinikka, Anu ; Juurakko, Paula
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija on motivoitunut opiskeluun Seinäjoen ammattikorkeakoulussa ja ravitsemisalan toimipisteessä sekä Kauhajokeen opiskelupaikkakuntana. Opiskelija on hahmottanut asemansa opiskelijana ja oppinut hyödyntämään erilaisia opiskelumenetelmiä. Opiskelija toimii itseohjautuvasti sekä ymmärtää tiedonhankintaprosessin kokonaisuuden ja osaa hakea, arvioida ja käyttää löytämäänsä tietoa. Hän tuntee restonomikoulutuksen tarjoamat valmiudet toimia erilaisissa esimies- ja asiantuntijatehtävissä majoitus- ja ravitsemisalalla. Opiskelija tuntee työnhaun eri kanavia sekä osaa laatia työnhakukirjeen ja ansioluettelon. Hän näkee omat urakehitysmahdollisuutensa ja ymmärtää jatkuvan oppimisen merkityksen itsensä ja ammattitaitonsa kehittämisessä.

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan kokonaistyömäärä 135 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Sisältö

Opiskelu ammattikorkeakoulussa
- perehtyminen Seinäjoen ammattikorkeakouluun sekä ravitsemisalan opintoihin
- opiskelu- ja oppimisympäristöt sekä opiskelumenetelmät
- SeAMK:n yhteinen kirjallisten töiden ohjeistus
- kirjasto- ja tietopalvelut SeAMK:ssa, ravitsemisalan tieto ja tiedontuottajat, tietokannat ja verkkotiedonhaku, tiedon arviointi ja käyttö
- opiskelijajärjestöt ja tutortoiminta
- asiantuntijuuden kehittyminen ja restonomi ammattina
- henkilökohtainen opetussuunnitelma
- henkilökohtainen urasuunnittelu ja työnhakeminen

Opiskelumateriaali

- Opinto-opas ja Oppijan opas.
- Heikkinen, V.A. 2004. Matkalla restonomin ydinosaamiseen. Haaga-sarja. Tutkimuksia 8. Haaga Instituutin ammattikorkeakoulu
- Muu tarpeellinen materiaali ilmoitetaan jakson kuluessa

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, ryhmä- ja harjoitustyöt, verkko-opiskelu.

Arviointikriteerit

Hyväksytty
Opiskelija on motivoitunut opiskeluun Seinäjoen ammattikorkeakoulussa ja ravitsemisalan toimipisteessä sekä Kauhajokeen opiskelupaikkakuntana. Opiskelija on hahmottanut asemansa opiskelijana ja oppinut hyödyntämään erilaisia opiskelumenetelmiä. Opiskelija toimii itseohjautuvasti sekä ymmärtää tiedonhankintaprosessin kokonaisuuden ja osaa hakea, arvioida ja käyttää löytämäänsä tietoa. Hän tuntee restonomikoulutuksen tarjoamat valmiudet toimia erilaisissa esimies- ja asiantuntijatehtävissä majoitus- ja ravitsemisalalla. Opiskelija tuntee työnhaun eri kanavia sekä osaa laatia työnhakukirjeen ja ansioluettelon. Hän näkee omat urakehitysmahdollisuutensa ja ymmärtää jatkuvan oppimisen merkityksen itsensä ja ammattitaitonsa kehittämisessä.

Hylätty
Opiskelija ei ole osallistunut tavoitteiden mukaisesti opintojaksoille ja ei ole saavuttanut edellytettyjä tietoja ja taitoja

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen, kirjalliset tehtävät ja tentti. Tunneilla läsnäolovelvoite

Lisätietoja

- Verkko-opiskelua 1 op

Takaisin