Nuotio, Liisa ; Putula-Hautala, Eija ; Latva-Reinikka, Anu ; Juurakko, Paula
Opetuskieli:
Suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija on motivoitunut opiskeluun Seinäjoen ammattikorkeakoulussa ja ravitsemisalan toimipisteessä sekä Kauhajokeen opiskelupaikkakuntana. Opiskelija on hahmottanut asemansa opiskelijana ja oppinut hyödyntämään erilaisia opiskelumenetelmiä. Opiskelija toimii itseohjautuvasti sekä ymmärtää tiedonhankintaprosessin kokonaisuuden ja osaa hakea, arvioida ja käyttää löytämäänsä tietoa. Hän tuntee restonomikoulutuksen tarjoamat valmiudet toimia erilaisissa esimies- ja asiantuntijatehtävissä majoitus- ja ravitsemisalalla. Opiskelija tuntee työnhaun eri kanavia sekä osaa laatia työnhakukirjeen ja ansioluettelon. Hän näkee omat urakehitysmahdollisuutensa ja ymmärtää jatkuvan oppimisen merkityksen itsensä ja ammattitaitonsa kehittämisessä.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan kokonaistyömäärä 135 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Sisältö
Opiskelu ammattikorkeakoulussa
- perehtyminen Seinäjoen ammattikorkeakouluun sekä ravitsemisalan opintoihin
- opiskelu- ja oppimisympäristöt sekä opiskelumenetelmät
- SeAMK:n yhteinen kirjallisten töiden ohjeistus
- kirjasto- ja tietopalvelut SeAMK:ssa, ravitsemisalan tieto ja tiedontuottajat, tietokannat ja verkkotiedonhaku, tiedon arviointi ja käyttö
- opiskelijajärjestöt ja tutortoiminta
- asiantuntijuuden kehittyminen ja restonomi ammattina
- henkilökohtainen opetussuunnitelma
- henkilökohtainen urasuunnittelu ja työnhakeminen
Opiskelumateriaali
- Opinto-opas ja Oppijan opas.
- Heikkinen, V.A. 2004. Matkalla restonomin ydinosaamiseen. Haaga-sarja. Tutkimuksia 8. Haaga Instituutin ammattikorkeakoulu
- Muu tarpeellinen materiaali ilmoitetaan jakson kuluessa
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot, ryhmä- ja harjoitustyöt, verkko-opiskelu.
Arviointikriteerit
Hyväksytty
Opiskelija on motivoitunut opiskeluun Seinäjoen ammattikorkeakoulussa ja ravitsemisalan toimipisteessä sekä Kauhajokeen opiskelupaikkakuntana. Opiskelija on hahmottanut asemansa opiskelijana ja oppinut hyödyntämään erilaisia opiskelumenetelmiä. Opiskelija toimii itseohjautuvasti sekä ymmärtää tiedonhankintaprosessin kokonaisuuden ja osaa hakea, arvioida ja käyttää löytämäänsä tietoa. Hän tuntee restonomikoulutuksen tarjoamat valmiudet toimia erilaisissa esimies- ja asiantuntijatehtävissä majoitus- ja ravitsemisalalla. Opiskelija tuntee työnhaun eri kanavia sekä osaa laatia työnhakukirjeen ja ansioluettelon. Hän näkee omat urakehitysmahdollisuutensa ja ymmärtää jatkuvan oppimisen merkityksen itsensä ja ammattitaitonsa kehittämisessä.
Hylätty
Opiskelija ei ole osallistunut tavoitteiden mukaisesti opintojaksoille ja ei ole saavuttanut edellytettyjä tietoja ja taitoja
Arviointimenetelmät
Aktiivinen osallistuminen, kirjalliset tehtävät ja tentti. Tunneilla läsnäolovelvoite