Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KI15BRPT027
Tyyppi: Pakollinen
Taso: AMK
Laajuus: 2.0 op
Vastuuopettaja: Putula-Hautala, Eija
Opettajatiimi: Putula-Hautala, Eija
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
PALVELUJ-2016   2-S   2.0   2017-08-01   2017-12-31  

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee elintarvikkeiden laatuketjun. Hän osaa työssään kehittää ammattikeittiön hankintoja vastuullisiksi ottaen huomioon erilaiset ruokajärjestelmät ja hankintalain. Opiskelija tietää perusteet elintarvikehuollon kriisivalmiudesta ja ymmärtää ruokahuollon varautumisen merkityksen yhtenä turvallisuustekijänä.

Opiskelijan työmäärä

54 h.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1

Sisältö

- elintarvikkeiden laatuketju ja erilaiset ruokajärjestelmät
- vastuulliset hankinnat, erityisesti julkisella sektorilla
- huoltovarmuus Suomessa, julkisen sektorin ammattikeittiöiden varautuminen

Opiskelumateriaali

Muu jaksolla osoitettu materiaali.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, ryhmä- ja harjoitustyöt

Arviointikriteerit

5
Opiskelija osaa esitellä elintarvikkeiden laatuketjun. Hän pystyy työssään perustelemaan ja kehittämään ammattikeittiön hankintoja vastuullisiksi ottaen huomioon erilaiset ruokajärjestelmät ja hankintalain.

3
Opiskelija osaa nimetä elintarvikkeiden laatuketjun osat. Hän osaa työssään kehittää ammattikeittiön hankintoja vastuullisiksi ottaen huomioon erilaiset ruokajärjestelmät ja hankintalain.

1
Opiskelija tunnistaa elintarvikkeiden laatuketjun. Hän tunnistaa ammattikeittiön hankintojen vastuullisuuteen vaikuttavia tekijöitä erilaisissa ruokajärjestelmissä.

Arviointimenetelmät

Tentit 40 %, tehtävät ja harjoitustyöt 60 %, osallistumisaktiivisuus +/-

Takaisin