Lihateknologia 3

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KC03CE60143
Tyyppi: Valinnainen
Taso: AMK
Laajuus: 5.0 op
Vastuuopettaja: Pasto, Matti-Pekka
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
BIOEL-2013   4-S   5.0   2016-08-01   2016-12-31  
BIOEL-2014   4-S   5.0   2017-08-01   2017-12-31  
BIOEL-2015   4-S   5.0   2018-08-01   2018-12-31  
BIOEL-2016   4-S   5.0   2019-08-01   2019-12-31  

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa analysoida lihan ja lihavalmisteiden rakenteen ja koostumuksen merkitystä prosessoinnin ja prosessien kehittämisen kannalta sekä osaa arvioida lihavalmisteiden teknologisia ominaisuuksia.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 50 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 85 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Lihateknologia 1

Sisältö

Lihan kemia ja analysointi, lihan ravitsemukselliset ominaisuudet, lihavalmisteisiin liittyvät lisäaineet, työturvallisuus, lainsäädäntö ja lihantuotannon etiikka. Lihavalmisteiden kehittäminen, erikoislihatuotteet ja liha-alan toiminta erityisesti Itämeren alueella.

Opiskelumateriaali

Opettajan materiaali.
Oheismateriaalina mm. Lawrie’s meat science (2007)

Alan artikkelit

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Laboratorioharjoitukset, ryhmätyöt ja luennot

Arviointikriteerit

Tyydyttävä (1…2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin lihateknologista analysointia, liharaaka-aineeseen liittyviä ominaisuuksia, lisäaineita ja lainsäädäntöä sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisissa liha-alan toiminnoissa. Lisäksi opiskelija osaa suunnitella lihatuotteen kehitysprosessin vaiheen.
Hyvä (3…4): Opiskelija tuntee hyvin lihateknologista analysointia, liharaaka-aineeseen liittyviä ominaisuuksia, lisäaineita ja lainsäädäntöä sekä kykenee soveltamaan niitä liha-alan toiminnoissa. Lisäksi opiskelija osaa suunnitella lihatuotteen kehitysprosessin. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi lihateknologista analysointia, liharaaka-aineeseen liittyviä ominaisuuksia, lisäaineita ja lainsäädäntöä sekä kykenee soveltamaan niitä kattavasti liha-alan toiminnoissa. Lisäksi opiskelija osaa suunnitella lihatuotteen monivaiheisen kehitysprosessin. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Arviointimenetelmät

Tentti, portfolio tai oppimispäiväkirja

Harjoittelu

Ei

Takaisin