Lihateknologia 3
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KC03CE60143 |
Tyyppi: | Valinnainen |
---|
Taso: | AMK |
Laajuus: | 5.0 op |
Vastuuopettaja: | Pasto, Matti-Pekka |
---|
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
BIOEL-2013   |
4-S   |
5.0   |
2016-08-01   |
2016-12-31   |
BIOEL-2014   |
4-S   |
5.0   |
2017-08-01   |
2017-12-31   |
BIOEL-2015   |
4-S   |
5.0   |
2018-08-01   |
2018-12-31   |
BIOEL-2016   |
4-S   |
5.0   |
2019-08-01   |
2019-12-31   |
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa analysoida lihan ja lihavalmisteiden rakenteen ja koostumuksen merkitystä prosessoinnin ja prosessien kehittämisen kannalta sekä osaa arvioida lihavalmisteiden teknologisia ominaisuuksia.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 50 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 85 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Lihateknologia 1
Sisältö
Lihan kemia ja analysointi, lihan ravitsemukselliset ominaisuudet, lihavalmisteisiin liittyvät lisäaineet, työturvallisuus, lainsäädäntö ja lihantuotannon etiikka. Lihavalmisteiden kehittäminen, erikoislihatuotteet ja liha-alan toiminta erityisesti Itämeren alueella.
Opiskelumateriaali
Opettajan materiaali.
Oheismateriaalina mm. Lawrie’s meat science (2007)
Alan artikkelit
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Laboratorioharjoitukset, ryhmätyöt ja luennot
Arviointikriteerit
Tyydyttävä (1…2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin lihateknologista analysointia, liharaaka-aineeseen liittyviä ominaisuuksia, lisäaineita ja lainsäädäntöä sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisissa liha-alan toiminnoissa. Lisäksi opiskelija osaa suunnitella lihatuotteen kehitysprosessin vaiheen.
Hyvä (3…4): Opiskelija tuntee hyvin lihateknologista analysointia, liharaaka-aineeseen liittyviä ominaisuuksia, lisäaineita ja lainsäädäntöä sekä kykenee soveltamaan niitä liha-alan toiminnoissa. Lisäksi opiskelija osaa suunnitella lihatuotteen kehitysprosessin. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi lihateknologista analysointia, liharaaka-aineeseen liittyviä ominaisuuksia, lisäaineita ja lainsäädäntöä sekä kykenee soveltamaan niitä kattavasti liha-alan toiminnoissa. Lisäksi opiskelija osaa suunnitella lihatuotteen monivaiheisen kehitysprosessin. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Arviointimenetelmät
Tentti, portfolio tai oppimispäiväkirja
Harjoittelu
Ei
Takaisin