Opiskelija tunnistaa ja osaa nimetä työelämän muutostrendejä sekä sen, millaista osaamista toiminta tulevaisuuden työelämässä edellyttää. Hän osaa määrittää työhyvinvointiin vaikuttavat keskeiset tekijät sekä selittää, miten niihin voidaan vaikuttaa. Opiskelija osaa selittää, mitä merkitystä ammattieettisellä ajattelulla on työssä ja millainen merkitys on kestävällä kehityksellä. Opiskelija osaa selittää, miten organisaatiomuutos voidaan tehdä työhyvinvoinnista huolehtien ja mikä merkitys työyhteisö-/alaistaidoilla on organisaation hyvinvoinnille ja menestykselle. Opiskelija osaa esitellä työelämän monikulttuurisuutta ja selittää kansainvälistyvän ja muutoin monikulttuuristuvan työelämän haasteita työelämässä toimimiselle.
Opiskelijan työmäärä
130 h itsenäistä opiskelua
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
- ei vaadita
Sisältö
- työelämän muutostrendit
- millaista on tulevaisuuden työ ja millaista osaamista se edellyttää
- työhyvinvointi
- itsensä johtamisen vaikutus hyvinvointiin
- työn eettinen perusta
- työyhteisö-/alaistaidot
- organisaation muutos
- monikulttuurisuus ja kansainvälisyys työelämässä
Opiskelumateriaali
Verkkokurssin oppimateriaali ja niihin liittyvät linkit
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
verkko-opiskelu, tehtävät, itsenäinen opiskelu
Arviointikriteerit
Taso 1-2:
Opiskelija osaa nimetä työelämän muutostrendejä sekä esitellä sitä, millaista osaamista tulevaisuuden työ edellyttää. Opiskelija osaa esitellä työhyvinvoinnin käsitteen sekä selittää, miten itsensä johtamisella voidaan vaikuttaa hyvinvointiin ja miten työhyvinvointi voidaan ottaa huomioon organisaatiomuutoksissa. Opiskelija osaa esitellä oman alansa ammattieettisiä perusteita, perusteluita ja ohjeita. Opiskelija osaa selittää mitä tarkoitetaan työyhteisö-/alaistaidoilla. Opiskelija osaa eritellä työelämän monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden eri osa-alueita
Taso 3-4:
Opiskelija osaa selittää työelämän ja yhteiskunnallisten muutosten yhteyksiä ja niiden vaikutuksia työelämässä vaadittavalle osaamiselle. Opiskelija osaa analysoida työelämän eri toimijoiden toiminnan vaikutuksia työhyvinvointiin.
Taso 5:
Opiskelija osaa arvioida tutkittuun tietoon perustuen työelämän muutostrendejä ja työyhteisötaitojen - ja työhvyinvointiosaamisen kehittämisen tarpeita muuttuvassa yhteiskunnassa. Opiskelija osaa tehdä johtopäätöksiä ja löytää kehittämiskohteita työelämän muutoksen keskeisistä sisällöistä ja suhteuttaa niitä yksilökohtaisiin, yhteisöllisiin ja yhteiskunnallisiin taustatekijöihin.
Arviointimenetelmät
Arviointi koostuu itsenäisistä essee-tehtävistä.
Harjoittelu
- ei kuulu
Lisätietoja
Opintojakso voidaan suorittaa myös kahden opintopisteen laajuisena nimellä: Muuttuva työelämä (KD07VYR012)