Johdanto opintoihin 2 op
Itsetuntemuksen lisääminen, opintojen suunnittelu, seuranta ja tukeminen. Opiskelija saa valmiuksia opintoihin ja ammatilliseen kasvuun. Opiskelija hallitsee erilaisia oppimistekniikkoja ja ajankäytön suunnittelun välineitä. Opiskelija tutustuu alan tuomiin mahdollisuuksiin.
Tiedonhankinta 1 op
Opiskelija osaa eritellä tiedontarvettaan, osaa lähestyä sitä eri näkökulmista ja osaa nimetä aiheeseensa liittyviä käsitteitä ja jäsentää niitä hierarkkisesti. Opiskelija osaa käyttää SeAMKin kirjasto- ja tietopalveluita ja osaa nimetä alan tiedonlähteitä. Opiskelija osaa valita tiedontarpeeseensa soveltuvat tiedonlähteet, osaa käyttää niitä sekä osaa arvioida ja kehittää tiedonhakuaan. Opiskelija osaa tulkita tietokantoja ja verkkosivuja sekä osaa käyttää tietoa eettiesesti oikein.
Elintarviketeknologian perusteet (2 op)
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- tuntee Suomen elintarviketeollisuuden rakenteen ja kansainvälisen elintarviketuotannon kehitykset
- osaa arvioida elintarvikkeiden tärkeimpiä teollisia valmistusmenetelmiä.
Opiskelijan työmäärä
Johdanto opintoihin:52 h, josta kontaktiopetus ja ohjaus 30 %, oppimistehtävät 10 %, omatoiminen opiskelu 60 %
Tiedonhankinta: 26 h, josta lähiopetusta 10 h, itsenäistä työskentelyä 16 h
Elintarviketeknologian perusteet:52 h, josta lähiopetusta 22 h, itsenäistä työskentelyä 30 h.
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Edeltäviä opintoja ei tarvita
Sisältö
Johdanto opintoihin:
Perehtyminen Seinäjoen ammattikorkeakouluun ja opintoihin. Oman itsetuntemuksen lisääminen ja omien ammatillisten tavoitteiden määrittely, omaan alaan tutustuminen. Oman henkilökohtaisen opintosuunnitelman tekeminen. Opiskeluvalmiudet ja opiskelussa jaksaminen.
Tiedonhankinta: Kirjasto- ja tietopalvelut SeAMK:ssa, oman alan tieto ja tiedontuottajat sekä tietokannat, verkkotiedonhaku, tiedon soveltaminen, arviointi ja käyttö.
Elintarviketeknologian perusteet
lintarviketeollisuuden merkitys Suomen kansantaloudessa; Historia ja tärkeimmät teollisuusyritykset; Elintarviketuotannon kansainvälinen kehitys; Pääkohdittain seuraavien elintarvikeryhmien valmistus: vihannes-ja hedelmäjalosteet, lihatuotteet, viljatuotteet, meijerituotteet, elintarvikerasvat, sokerit, juomat ja makeiset.
Opiskelumateriaali
Ammattikorkeakoulun ja opettajan laatima / osoittama materiaali. Seamk: Kirjallisten töiden ohjeet.
Ammatillinen kehittymien:Lähiopetus sekä verkko-opinnot Moodlessa tai pelkästään verkko-opinnot Moodlessa.
Arviointikriteerit
Johdanto opintoihin: Hyväksytty – Opiskelija on osallistunut aktiivisesti kontaktiopetukseen ja suorittanut oppimistehtävät hyväksytysti.
Johdanto viestintään:
Hyväksytty – Opiskelija on osallistunut aktiivisesti kontaktiopetukseen ja suorittanut oppimistehtävät hyväksytysti.
Tiedonhankinta: Opiskelija on osallistunut aktiivisesti opetukseen ja on suorittanut tentin hyväksytysti.
Elintarviketeknologian perusteet: Opiskelija on osallistunut aktiivisesti opetukseen ja on suorittanut tentin hyväksytysti.
Arviointimenetelmät
Johdanto opintoihin: Hyväksytty – Opiskelija on osallistunut aktiivisesti kontaktiopetukseen ja suorittanut oppimistehtävät hyväksytysti.
Elintarviketeknologian perusteet: Luennot ja seminaarit