Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: YELRYYTP05
Tyyppi: Pakollinen
Taso: AMK
Laajuus: 5.0 op
Vastuuopettaja: Laitila, Erkki
Opettajatiimi: Ojala, Elina (Lehtori) ; Holma, Heikki
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
BIOEL-2014   1-K   5.0   2015-01-02   2015-07-31  
MAELINK-2014   1-K   5.0   2015-01-02   2015-07-31  
PALVELUJ-2014   2-K   5.0   2016-01-01   2016-07-31  

Osaamistavoitteet

Opiskelija perehtyy elintarvikeketjun yritysten johtamis- ja suunnittelulogiikkaan sekä uuden yritystoiminnan käynnistämisen suunnitteluperiaatteisiin. Opintojakson aikana opiskelija saa perustiedot elintarvikeketjun roolista kansantaloudessa, yrityksen strategisesta suunnittelusta, talouden suunnittelusta ja laskentatoimen perusteista sekä yhtiö- ja kauppaoikeudesta.

Opiskelijan työmäärä

5 x 26,7 t = 134 t. Opiskelijan työ muodostuu luento-opetukseen osallistumisesta, itsenäisestä perehtymisestä opintojakson teemoihin sekä harjoitustehtävien tekemisestä ja raportoinnista. Luento-opetus ja ohjattu harjoitusten tekeminen 50%, itsenäinen työskentely 50%.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Ei edellytä edeltäviä opintoja.

Sisältö

Opinnot koostuvat osioista, joiden sisältö on
1. Elintarvikeketju osana kansantalouden kokonaisuutta
2. Pk-yrityksen strateginen johtaminen ja toiminnan suunnittelu
3. Yrityksen taloushallintojärjestelmän rakenne ja periaatteet
4. Uuden liiketoiminnan luominen
5. Yhtiö- ja kauppaoikeuden perusteet

Opiskelumateriaali

Keskeiset opiskelussa käytettävät teokset ovat:

Karjalainen, L. (2013): Yrittäjän talousopas, Gaudeamus Oy.
Saatavuus: http://tiny.cc/fxjmkx

Raatikainen L. (2011) Liikeideasta liikkeelle, 8.p., Edita Publishing Oy
Saatavuus: http://tiny.cc/8vjmkx

sekä opettajien Moodleen tuottama aineisto. Opinnoissa käytetään itseohjautuvasti perusoppikirjoja, opettajien tuottamaa aineistoa sekä harjoitustehtäväcaseja.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Opintojakson kokonaisuus muodostuu teorialuennoista, yksin tai ryhmässä tapahtuvasta käytäntöön soveltavasta perehtymisestä perusoppikirjoihin sekä harjoitustehtävistä, joiden tekeminen edellyttää alan kirjallisuuden hyväksikäyttöä. Opiskelijat etsivät ja luovat tietoa itseohjautuvasti ryhmissä.

Arviointikriteerit

Opintojakson hyväksyttävä suorittaminen edellyttää, että opiskelija on laatinut ja raportoinut hyväksyttävästi kaikki annetut tehtävät sekä suorittanut hyväksyttävästi osatentit, jotka painottuvat eri osioiden käsitesisältöön.
Arvosanan määräytyminen:
1-2 Opiskelija ymmärtää pienyrityksen toiminnan taloudellisen ja juridisen peruslogiikan.
3-4 Opiskelija ymmärtää pienyrityksen toiminnan taloudellisen ja juridisen peruslogiikan ja osaa soveltaa oppimaansa käytännön päätöksentekotilanteisiin elintarvikeketjun näkökulmasta.
5 Opiskelija ymmärtää pienyrityksen toiminnan taloudellisen ja juridisen peruslogiikan, osaa soveltaa oppimaansa käytännön päätöksentekotilanteisiin elintarvikeketjun näkökulmasta sekä kykenee luomaan uusia, luovia päätöksentekoasetelmia, joissa hyödyntää oppimaansa.

Arviointimenetelmät

Arvioinnin kohteena on erityisesti opiskelijan soveltava osaaminen, joka osoitetaan suorittamalla hyväksyttävästi teoriaan ja käsitteisiin painottuva kirjallinen tentti sekä laatimalla annetut harjoitustehtävät hyväksyttävällä tavalla.

Lisätietoja

- virtuaaliopintoja 1 op

Takaisin