Luonnonmukainen peltoviljely
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KA01CVAL06 |
Taso: | AMK |
Laajuus: | 3.0 op |
Vastuuopettaja: | Riikonen, Leena |
---|
Opettajatiimi: | Riikonen, Leena |
Opetuskieli: | Suomi |
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa vertailla eri peltoviljelykasvien luonnonmukaista viljelytekniikkaa ja markkinointia sekä osaa laatia luomusuunnitelman todelliselle tilalle. Opiskelija osaa tulkita luomukasvinviljelyn tuotanto-ohjeita sekä osaa täyttää vaadittavat lomakkeet ja muistiinpanot. Opiskelija seuraa luomutuotannon ajankohtaisia asioita.
Opiskelijan työmäärä
Luennot 32 tuntia, oppimistehtävät 28 tuntia, tentti 20 tuntia.
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Luonnonmukaisen tuotannon perusteet
Sisältö
Peltokasvien luonnonmukainen viljelytekniikka, luomukasvinviljelyn ohjeet ja dokumentoinnit, luomusuunnitelma, ajankohtaiset asiat luomutuotannossa.
Opiskelumateriaali
Ansalehto ym. 2000. Luomuviljan tuotanto. Tieto tuottamaan 86. Rajala 2004. Luonnonmukainen maatalous. HY,
Maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus. TAI Källander&Bovin 1993. Luonnonmukainen maanviljely. Kirjayhtymä. Koskimies ym. (toim.) Luomutilan valkuaiskasviopas 2007. Luonnonmukaisen tuotannon ohjeet, yleiset ohjeet ja kasvintuotanto 2009.Eviran ohje 18219/1. Muuta kirjallisuutta osoituksen mukaan
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot (40 %), hyväksytysti suoritetut oppimistehtävät (35 %) ja hyväksytysti suoritettu tentti (25%)
Arviointikriteerit
Taso 1. Opiskelija tekee yhteenvedon eri peltoviljelykasvien viljelytekniikoista ja markkinoista luomutuotannossa. Opiskelija laatii luomusuunnitelman ohjeen mukaan. Opiskelija löytää luomutuotannon tuotanto-ohjeista tärkeimmät seikat.
Taso 3. Opiskelija selittää peltoviljelykasvien viljelytekniikat luomutuotannossa sekä vertailee eri markkinointikanavia. Opiskelija laatii luomusuunnitelman ottaen huomioon tilan olosuhteet sekä täyttää luomutuotannon lomakkeet. Opiskelija tulkitsee luomutuotannon tuotanto-ohjeita.
Taso 5. Opiskelija vertailee peltoviljelykasvien viljelytekniikoita luomutuotannossa sekä löytää eri markkinointikanavia tuotteille ja arvioi niitä. Opiskelija kehittää tilan luomutuotantoa luomusuunnitelman avulla sekä täyttää luomutuotannon lomakkeet. Opiskelija kommentoi luomutuotannon ohjeita ja soveltaa niitä käytännön viljelyyn.
Arviointimenetelmät
1. Luennot, aktiivisuus; 2. Hyväksytyt oppimistehtävät; 3. Tentti
Harjoittelu
None
Takaisin