Luonnonmukainen peltoviljely

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KA01CVAL06
Taso: AMK
Laajuus: 3.0 op
Vastuuopettaja: Riikonen, Leena
Opettajatiimi: Riikonen, Leena
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa vertailla eri peltoviljelykasvien luonnonmukaista viljelytekniikkaa ja markkinointia sekä osaa laatia luomusuunnitelman todelliselle tilalle. Opiskelija osaa tulkita luomukasvinviljelyn tuotanto-ohjeita sekä osaa täyttää vaadittavat lomakkeet ja muistiinpanot. Opiskelija seuraa luomutuotannon ajankohtaisia asioita.

Opiskelijan työmäärä

Luennot 32 tuntia, oppimistehtävät 28 tuntia, tentti 20 tuntia.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Luonnonmukaisen tuotannon perusteet

Sisältö

Peltokasvien luonnonmukainen viljelytekniikka, luomukasvinviljelyn ohjeet ja dokumentoinnit, luomusuunnitelma, ajankohtaiset asiat luomutuotannossa.

Opiskelumateriaali

Ansalehto ym. 2000. Luomuviljan tuotanto. Tieto tuottamaan 86. Rajala 2004. Luonnonmukainen maatalous. HY,
Maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus. TAI Källander&Bovin 1993. Luonnonmukainen maanviljely. Kirjayhtymä. Koskimies ym. (toim.) Luomutilan valkuaiskasviopas 2007. Luonnonmukaisen tuotannon ohjeet, yleiset ohjeet ja kasvintuotanto 2009.Eviran ohje 18219/1. Muuta kirjallisuutta osoituksen mukaan

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot (40 %), hyväksytysti suoritetut oppimistehtävät (35 %) ja hyväksytysti suoritettu tentti (25%)

Arviointikriteerit

Taso 1. Opiskelija tekee yhteenvedon eri peltoviljelykasvien viljelytekniikoista ja markkinoista luomutuotannossa. Opiskelija laatii luomusuunnitelman ohjeen mukaan. Opiskelija löytää luomutuotannon tuotanto-ohjeista tärkeimmät seikat.

Taso 3. Opiskelija selittää peltoviljelykasvien viljelytekniikat luomutuotannossa sekä vertailee eri markkinointikanavia. Opiskelija laatii luomusuunnitelman ottaen huomioon tilan olosuhteet sekä täyttää luomutuotannon lomakkeet. Opiskelija tulkitsee luomutuotannon tuotanto-ohjeita.

Taso 5. Opiskelija vertailee peltoviljelykasvien viljelytekniikoita luomutuotannossa sekä löytää eri markkinointikanavia tuotteille ja arvioi niitä. Opiskelija kehittää tilan luomutuotantoa luomusuunnitelman avulla sekä täyttää luomutuotannon lomakkeet. Opiskelija kommentoi luomutuotannon ohjeita ja soveltaa niitä käytännön viljelyyn.

Arviointimenetelmät

1. Luennot, aktiivisuus; 2. Hyväksytyt oppimistehtävät; 3. Tentti

Harjoittelu

None

Takaisin