Tilan tuotantoprosessien suunnittelu
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KA01CMATU04 |
Taso: | AMK |
Laajuus: | 5.0 op |
Vastuuopettaja: | Kallio, Eliisa (Lehtori) |
---|
Opettajatiimi: | Kallio, Eliisa (Lehtori) |
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
MAELINK-2013   |
3-K   |
5.0   |
2016-01-01   |
2016-07-31   |
Osaamistavoitteet
Opiskelija ymmärtää tuotannon suunnittelun pääperiaatteet pyrittäessä parhaaseen mahdolliseen taloudelliseen tulokseen. Hän oppii tuotannon suunnittelun katetuottomenetelmän mukaisena.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä 133 h
- mistä työjärjestyksessä noin 40 h
- mistä itsenäistä opiskelua noin 93 h
Sisältö
Maatalousyrityksen liikkeenjohto; yrittäminen, yrittäjyys ja yrittäjänä toimiminen; tiedonhankinta ja tiedon analysointi; katetuottomenetelmän mukainen tuotannon suunnittelu; tuotantovaihtoehtojen, liiketulosten ja maksuvalmiuden määrittäminen
Opiskelumateriaali
Ryhänen, Sipiläinen & Latukka 2009. Maatalousyrityksen johtaminen ja tuotannon suunnittelu.
Ryhänen & Viitala 2012. Katetuottomenetelmän mukainen taloussuunnitelma.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Yhteistoiminnallinen oppiminen. Kontaktiopetus (luennot, ryhmäkeskustelut ja palautteet) 30 %; Opiskelijoiden omatoiminen työskentely 70 %
Arviointikriteerit
1. Opiskelijalla on vähäinen käsitys markkinatalouden sääntöjen, tuotantoympäristön ja yrittäjyyden vaikutuksista tilan tuotannon suunnitteluun. Laskelmat ja tulosten yhdistäminen ja ymmärtäminen vaatii runsaasti ohjausta. Opiskelija ei noudata sovittuja aikatauluja.
3. Opiskelija ymmärtää markkinatalouden sääntöjen, tuotantoympäristön ja yrittäjyyden merkityksen tilan tuotannon suunnittelussa. Hän osaa laskea melko itsenäisesti ja osaa yhdistää laskelmat ja ymmärtää eri tekijöiden merkityksen tilakokonaisuudessa. Opiskelija noudattaa sovittuja aikatauluja.
5. Opiskelija osaa soveltaa markkinatalouden sääntöjä, toimintaympäristön mahdollisuuksia ja yrittäjyysosaamista tilan tuotannon suunnittelussa ja ymmärtää niiden merkityksen. Hän hallitsee suunnittelun logiikan ja osaa laskea. Opiskelija noudattaa sovittuja aikatauluja.
Arviointimenetelmät
Osallistuminen yhteisiin ohjaustilaisuuksiin ja palautekeskusteluihin sekä tehtävän hyväksytty suorittaminen
Takaisin