Seinäjoen ammattikorkeakoulu |
Opetussuunnitelma |
Opetussuunnitelman kuvaukset
Koulutusohjelma |
---|
KONS Konservoinnin koulutusohjelma |
Vuositeemat |
Kompetenssit |
Y1 Oppimisen taidot |
- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan - osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti - kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta |
Y2 Eettinen osaaminen |
- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista - osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti - osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään - osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita - osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita - kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen |
Y3 Työyhteisöosaaminen |
- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia - osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa - osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä - kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa - osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa - kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä - omaa valmiuksia yrittäjyyteen |
Y4 Innovaatio-osaaminen |
- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen - osaa työskennellä projekteissa - osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä - osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja |
Y5 Kansainvälistymisosaaminen |
- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon - kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön - osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia |
Y6 Yrittäjyysosaaminen |
- ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia ymmärtää kannattavan yritystoiminnan perusteet - osaa analysoida yrityksen toimintaa ja riskejä |
Y7 Laadunhallintaosaaminen |
- opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät - opiskelija ymmärtää laatuajattelun ja laatujärjestelmien vaatimukset |
121 Konservointiosaaminen |
Konservaattori hallitsee konservointityön ja -prosessien ongelmien systemaattiset, kriittiset ja metodologiset ratkaisut ja osaa kehittää ratkaisumalleja. Hän osaa arvioida ja analysoida niitä laajassakin kontekstissa sekä suunnitella, koordinoida ja suorittaa konservointityötä. |
122 Materiaalianalyysi-osaaminen |
Konservaattori osaa suunnitella, koordinoida ja toteuttaa materiaalianalyyseja. Hänellä on kyky niiden tekemiseen/ teettämiseen sekä tulosten arviointiin ja tulkintaan. |
123 Kontekstiosaaminen |
Konservaattori osaa tunnistaa, ajoittaa ja sijoittaa historialliseen kontekstiin yksittäiset esineet, rakennetun ympäristön, kokoelmat, materiaalit ja tekniikat. |
124 Dokumentointiosaaminen |
Konservaattori hallitsee dokumentointiosaamisen ja sen soveltamisen hyödyntäen olemassa olevia menetelmiä konservointiprosessin eri vaiheiden dokumentoinnissa. |
125 Kokoelmaosaaminen |
Konservaattori tuntee kokoelmien hallinnan, sen muodostamisen ja kehittämisen teoriat, menetelmät ja periaatteet. Lisäksi hän tuntee kokoelmien hallinnon, organisoinnin, prosessit ja museoteknologian. |