Johdanto bio- ja elintarviketekniikkaan

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KA03BELTE10
Tyyppi: Pakollinen
Taso: AMK
Laajuus: 3.0 op
Vastuuopettaja: Alarinta, Jarmo
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
BIOEL-2015   1-S   2.0   2015-08-01   2015-12-31  
BIOEL-2015   1-K   1.0   2016-01-01   2016-07-31  
BIOEL-2016   1-S   2.0   2016-08-01   2016-12-31  
BIOEL-2016   1-K   1.0   2017-01-01   2017-07-31  

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- tuntee Suomen elintarviketeollisuuden rakenteen ja kansainvälisen elintarviketuotannon kehitykset
- osaa arvioida elintarvikkeiden tärkeimpiä teollisia valmistusmenetelmiä.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 80 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua 32 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 48 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Sisältö

Bio- ja elintarviketekniikan toimialan merkitys Suomen kansantaloudessa; Historia ja tärkeimmät teollisuusyritykset; Elintarviketuotannon kansainvälinen kehitys; Seuraavien elintarvikeryhmien valmistus pääkohdittain : vihannes-ja hedelmäjalosteet, lihatuotteet, viljatuotteet, meijerituotteet, elintarvikerasvat, sokerit, juomat ja makeiset.

Opiskelumateriaali

Saarela, Hyvönen, Määttälä, von Wright (Toim.): Elintarvikeprosessit. Savonia. Eri painoksia.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot ja seminaarit

Arviointikriteerit

Tyydyttävä (1…2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin eri elintarvikkeiden valmistusprosessit.

Hyvä (3…4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee elintarvikkeiden valmistusprosessit sekä kykenee soveltamaan valmistusmenetelmien tuntemusta tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee keskeiset elintarvikkeiden valmistusprosessit sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Arviointimenetelmät

Kirjallinen koe ja hyväksytty seminaariesitys

Takaisin