Johdanto bio- ja elintarviketekniikkaan
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KA03BELTE10 |
Tyyppi: | Pakollinen |
---|
Taso: | AMK |
Laajuus: | 3.0 op |
Vastuuopettaja: | Alarinta, Jarmo |
---|
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
BIOEL-2015   |
1-S   |
2.0   |
2015-08-01   |
2015-12-31   |
BIOEL-2015   |
1-K   |
1.0   |
2016-01-01   |
2016-07-31   |
BIOEL-2016   |
1-S   |
2.0   |
2016-08-01   |
2016-12-31   |
BIOEL-2016   |
1-K   |
1.0   |
2017-01-01   |
2017-07-31   |
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- tuntee Suomen elintarviketeollisuuden rakenteen ja kansainvälisen elintarviketuotannon kehitykset
- osaa arvioida elintarvikkeiden tärkeimpiä teollisia valmistusmenetelmiä.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 80 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua 32 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 48 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Sisältö
Bio- ja elintarviketekniikan toimialan merkitys Suomen kansantaloudessa; Historia ja tärkeimmät teollisuusyritykset; Elintarviketuotannon kansainvälinen kehitys; Seuraavien elintarvikeryhmien valmistus pääkohdittain : vihannes-ja hedelmäjalosteet, lihatuotteet, viljatuotteet, meijerituotteet, elintarvikerasvat, sokerit, juomat ja makeiset.
Opiskelumateriaali
Saarela, Hyvönen, Määttälä, von Wright (Toim.): Elintarvikeprosessit. Savonia. Eri painoksia.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot ja seminaarit
Arviointikriteerit
Tyydyttävä (1…2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin eri elintarvikkeiden valmistusprosessit.
Hyvä (3…4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee elintarvikkeiden valmistusprosessit sekä kykenee soveltamaan valmistusmenetelmien tuntemusta tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee keskeiset elintarvikkeiden valmistusprosessit sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.
Arviointimenetelmät
Kirjallinen koe ja hyväksytty seminaariesitys
Takaisin