Lihateknologia 2
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KC03CE60150 |
Tyyppi: | Valinnainen |
---|
Taso: | AMK |
Laajuus: | 5.0 op |
Vastuuopettaja: | Pasto, Matti-Pekka |
---|
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
BIOEL-2013   |
3-S   |
5.0   |
2015-08-01   |
2015-12-31   |
BIOEL-2014   |
3-S   |
5.0   |
2016-08-01   |
2016-12-31   |
BIOEL-2015   |
3-S   |
5.0   |
2017-08-01   |
2017-12-31   |
BIOEL-2016   |
3-S   |
5.0   |
2018-08-01   |
2018-12-31   |
Osaamistavoitteet
Opiskelija tuntee ja osaa arvioida lihan ja lihavalmisteiden tuoteteknologiaa ja valmistusprosesseja sekä tuotelaadun määritelmiä.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 50 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 85 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Lihateknologia 1
Sisältö
Lihan käsittely, lihan prosessointi, tuoteteknologia, sekä mahdollisuudet vaikuttaa tuotelaatuun ja tuotteiden ominaisuuksiin. Lihaan liittyvä mikrobiologia, säilyvyys ja hygienia
Opiskelumateriaali
Opettajan materiaali.
Oheismateriaalina mm. Lawrie’s meat science (2007)
Alan artikkelit
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitustyöt (läsnäolo harjoitustöissä pakollinen) ja mahdolliset opintokäynnit
Arviointikriteerit
Tyydyttävä (1…2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin lihateknologian käsitteet, raaka-aineet, tuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa. Lisäksi opiskelija osaa arvioida mikrobiologisten ja muiden laatuun vaikuttavien tekijöiden merkityksiä tuotteiden ominaisuuksiin.
Hyvä (3…4): Opiskelija tuntee hyvin lihateknologian käsitteet, raaka-aineet, tuotantoprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa. Lisäksi opiskelija osaa yhdistää mikrobiologisten ja muiden laatuun vaikuttavien tekijöiden merkityksiä tuotteiden ominaisuuksiin. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi lihateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, tuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa. Lisäksi opiskelija osaa yhdistää mikrobiologisten ja muiden laatuun vaikuttavien tekijöiden merkityksiä monipuolisesti tuotteiden ominaisuuksiin. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Arviointimenetelmät
Tentti, portfolio tai oppimispäiväkirja
Harjoittelu
Ei
Takaisin