Lihateknologia 2

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KC03CE60150
Tyyppi: Valinnainen
Taso: AMK
Laajuus: 5.0 op
Vastuuopettaja: Pasto, Matti-Pekka
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
BIOEL-2013   3-S   5.0   2015-08-01   2015-12-31  
BIOEL-2014   3-S   5.0   2016-08-01   2016-12-31  
BIOEL-2015   3-S   5.0   2017-08-01   2017-12-31  
BIOEL-2016   3-S   5.0   2018-08-01   2018-12-31  

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee ja osaa arvioida lihan ja lihavalmisteiden tuoteteknologiaa ja valmistusprosesseja sekä tuotelaadun määritelmiä.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 50 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 85 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Lihateknologia 1

Sisältö

Lihan käsittely, lihan prosessointi, tuoteteknologia, sekä mahdollisuudet vaikuttaa tuotelaatuun ja tuotteiden ominaisuuksiin. Lihaan liittyvä mikrobiologia, säilyvyys ja hygienia

Opiskelumateriaali

Opettajan materiaali.
Oheismateriaalina mm. Lawrie’s meat science (2007)

Alan artikkelit

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitustyöt (läsnäolo harjoitustöissä pakollinen) ja mahdolliset opintokäynnit

Arviointikriteerit

Tyydyttävä (1…2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin lihateknologian käsitteet, raaka-aineet, tuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa. Lisäksi opiskelija osaa arvioida mikrobiologisten ja muiden laatuun vaikuttavien tekijöiden merkityksiä tuotteiden ominaisuuksiin.
Hyvä (3…4): Opiskelija tuntee hyvin lihateknologian käsitteet, raaka-aineet, tuotantoprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa. Lisäksi opiskelija osaa yhdistää mikrobiologisten ja muiden laatuun vaikuttavien tekijöiden merkityksiä tuotteiden ominaisuuksiin. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi lihateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, tuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa. Lisäksi opiskelija osaa yhdistää mikrobiologisten ja muiden laatuun vaikuttavien tekijöiden merkityksiä monipuolisesti tuotteiden ominaisuuksiin. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Arviointimenetelmät

Tentti, portfolio tai oppimispäiväkirja

Harjoittelu

Ei

Takaisin