Eläinlääkkeet ja niiden harkittu käyttö

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KA01CKOTU09
Taso: AMK
Laajuus: 3.0 op
Vastuuopettaja: Tiainen, Juha
Opettajatiimi: Hakala, Vera
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija saa käsityksen eläinten lääkinnän syistä ja seurauksista sekä ymmärtää eläinlääkinnän yhteyden elintarvikkeiden ja ympäristön turvallisuudelle.

Opiskelijan työmäärä

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Sisältö

Lyhyt kuvaus yleisimmistä lääkeaineista. Opetus painottuu tarkoituksenmukaisen lääkkeiden käytön ymmärtämiselle ihmisen, eläimen ja ympäristön kannalta. Tutustuminen eläinten lääkitsemiseen liittyvään lainsäädäntöön tuottajan kannalta.

Opiskelumateriaali

Luentomateriaali, eläinlääkintölainsäädäntö soveltuvin osin. Muu myöhemmin ilmoitettava materiaali

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, kirjallisuuteen perehtyminen

Arviointikriteerit

taso 1: Opiskelija osaa nimetä tuotantoeläimillä yleisesti käytössä olevat lääkkeiden annostelu kohdat ja lääkkeen antotavat. Opiskelija tunnistaa eläimillä yleisemmin käytössä olevat lääkeaineet ja niiden käyttöä sekä hankintaa säätelevän lainsäädännön. Opiskelija osallistuu järjestettäviin demonstraatioihin, palauttaa annetut harjoitustehtävät sekä läpäisee järjestettävän kirjallisen kuulustelun.

taso 2: Opiskelija osaa nimetä tuotantoeläimillä yleisesti käytössä olevat lääkkeiden annostelu kohdat ja lääkkeen antotavat. Opiskelija tuntee tuotantoeläimillä käytettävät lääkeaineet sekä niiden käyttöön liittyvän lainsäädännön ja ymmärtää lääkitsemiseen liittyvän elimistön toiminnan. Opiskelijalla on selkeä kuva tuotantoeläinten lääkitsemisen eduista ja mahdollisista haitoista. Opiskelija osallistuu järjestettäviin demonstraatioihin, palauttaa annetut harjoitustehtävät ja on aktiivinen sekä luennoilla että demonstraatioissa.

taso5: Opiskelija osaa nimetä tuotantoeläimillä yleisesti käytössä olevat lääkkeiden annostelu kohdat ja lääkkeen antotavat sekä näiden valintaan vaikuttavat tekijät. Opiskelija tunnistaa eläimillä yleisemmin käytössä olevat lääkeaineet ja niiden käyttöä sekä hankintaa säätelevän lainsäädännön ja osaa perustella lääkevalintoja tuotantoeläimillä kansanterveydelliseltä pohjalta. Opiskelija osallistuu järjestettäviin demonstraatioihin, palauttaa annetut harjoitustehtävät ja on aktiivinen ja oma-aloitteinen sekä luennoilla että demonstraatioissa.

Arviointimenetelmät

Kirjallinen kuulustelu

Harjoittelu

None

Takaisin