Kasvikset ja marjavalmisteet
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KC03CE60214 |
Tyyppi: | Valinnainen |
---|
Taso: | AMK |
Laajuus: | 5.0 op |
Vastuuopettaja: | Maijala, Pekka |
---|
Opettajatiimi: | Pasto, Matti-Pekka |
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
BIOEL-2014   |
3-S   |
5.0   |
2016-08-01   |
2016-12-31   |
BIOEL-2015   |
3-S   |
5.0   |
2017-08-01   |
2017-12-31   |
BIOEL-2016   |
3-S   |
5.0   |
2018-08-01   |
2018-12-31   |
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa kasvis- ja marjaraaka-aineiden käytön, ominaisuukset ja laatuun vaikuttavat tekijät valmisteissa. Opiskelija osaa soveltaa keskeisiä valmistusprosesseja ja osaa ratkaista sekä laatuun ja turvallisuuteen liittyvät tekijöitä.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 50 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 85 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Elintarvikeprosessit
Sisältö
- Syötävät kasvit (eksoottiset hedelmät, juurekset, kaalit, kotimaiset hedelmät, marjat, mausteyrtit, muut vihannekset, palkokasvit, peruna, salaatit, sipulit, vihanneshedelmät ja viljellyt sienet) elintarvikkeiden raaka-aineena
- kasvisten säilytysmenetelmät
- kasvisten prosessointitavat
- kasvisten ravitsemus
- kasvistuotteiden kehittäminen.
Opiskelumateriaali
Opettajan materiaali.
Oheislukemistona mm. Smith, D. ym. Processing Vegetables Science and Technology (1997)
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Tehtävät, laboratorioharjoitukset ja luennot
Arviointikriteerit
Tyydyttävä (1…2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin syötävät kasvikset, kasvisten yleiset prosessointitavat sekä tietää marjavalmisteiden valmistusprosessin.
Hyvä (3…4): Opiskelija tuntee hyvin syötävät kasvikset, kasvisten eri prosessointitapoja sekä tietää marjavalmisteiden valmistusprosessin. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi syötävät kasvikset, niiden ominaispiirteet, kasvisten yleiset prosessointitavat sekä tietää marjavalmisteiden valmistusprosessin. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Arviointimenetelmät
Kirjallinen koe ja hyväksytyt työselostukset
Harjoittelu
Ei
Takaisin