Kasvikset ja marjavalmisteet

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KC03CE60214
Tyyppi: Valinnainen
Taso: AMK
Laajuus: 5.0 op
Vastuuopettaja: Maijala, Pekka
Opettajatiimi: Pasto, Matti-Pekka
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
BIOEL-2014   3-S   5.0   2016-08-01   2016-12-31  
BIOEL-2015   3-S   5.0   2017-08-01   2017-12-31  
BIOEL-2016   3-S   5.0   2018-08-01   2018-12-31  

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kasvis- ja marjaraaka-aineiden käytön, ominaisuukset ja laatuun vaikuttavat tekijät valmisteissa. Opiskelija osaa soveltaa keskeisiä valmistusprosesseja ja osaa ratkaista sekä laatuun ja turvallisuuteen liittyvät tekijöitä.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 50 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 85 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Elintarvikeprosessit

Sisältö

- Syötävät kasvit (eksoottiset hedelmät, juurekset, kaalit, kotimaiset hedelmät, marjat, mausteyrtit, muut vihannekset, palkokasvit, peruna, salaatit, sipulit, vihanneshedelmät ja viljellyt sienet) elintarvikkeiden raaka-aineena
- kasvisten säilytysmenetelmät
- kasvisten prosessointitavat
- kasvisten ravitsemus
- kasvistuotteiden kehittäminen.

Opiskelumateriaali

Opettajan materiaali.
Oheislukemistona mm. Smith, D. ym. Processing Vegetables Science and Technology (1997)

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Tehtävät, laboratorioharjoitukset ja luennot

Arviointikriteerit

Tyydyttävä (1…2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin syötävät kasvikset, kasvisten yleiset prosessointitavat sekä tietää marjavalmisteiden valmistusprosessin.
Hyvä (3…4): Opiskelija tuntee hyvin syötävät kasvikset, kasvisten eri prosessointitapoja sekä tietää marjavalmisteiden valmistusprosessin. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi syötävät kasvikset, niiden ominaispiirteet, kasvisten yleiset prosessointitavat sekä tietää marjavalmisteiden valmistusprosessin. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Arviointimenetelmät

Kirjallinen koe ja hyväksytyt työselostukset

Harjoittelu

Ei

Takaisin