Yrittäjyys
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KG30KEJO03 |
Tyyppi: | Pakollinen |
---|
Taso: | Ylempi AMK |
Laajuus: | 4.0 op |
Vastuuopettaja: | Kyrönlahti, Eija |
---|
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
KEJO-2013   |
2-K   |
4.0   |
2015-01-02   |
2015-07-31   |
KEJO-2015   |
2-K   |
4.0   |
2017-01-01   |
2017-07-31   |
KEJO-2016   |
2-K   |
4.0   |
2018-01-01   |
2018-07-31   |
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa soveltaa yrittäjyyden tietoperustaa sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöissä kehittämis- ja johtamistehtävissä. Opiskelija osaa tunnistaa yrittäjyyden monimuotoisuuden ja uudistaa ajatuksiaan yrittäjyydestä sosiaali- ja terveysalalla.
Opiskelijan työmäärä
104 t (32 t kontakti ja 72 t itsenäinen opiskelu)
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Sisältö
Yrittäjyys tänään ja huomenna
Yrittäjyys sosiaali- ja terveysalalla ja ominaispiirteet
Liiketoiminnan käynnistäminen ja rahoitus sekä yritysmuodot
Naisyrittäjyys
Sisäinen ja ulkoinen yrittäjyys oman toiminnan ohjaajana
Opiskelumateriaali
Aalto, A., Haapala, P-M. & Kettunen, S. 2012. Julkisten palveluiden rinnalla kumppaniksi yrittäjiä. Journal of Finnish Universities of Appliend Sciences. No 4.
Kainlauri, A. 2007. Ideasta hyvinvointialan yrittäjäksi. Juva: WSOY.
Metsämäki, R., Nummelin, M., Stolt, M.J. & Salminen, L. 2009. Hoivayrittäjyyden tuet ja kannattavuus. Teoksessa M. Stolt ja L. Salminen. (toim.) Hoivayrittäjyyden perusteita terveysalan opettajille. Turun yliopisto. Hoitotieteen laitoksen julkaisuja, tutkimuksia ja raportteja A:57/2009.
Sankelo. M. & Åkerblad, L. 2009. Nurse enterpreuners`well-being at work and associated factors. Journal of Clinical Nursing. Volume 18, Issue 22, 3190-3199.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot ja itsenäinen opiskelu
Arviointikriteerit
Tyydyttävä taso (1 – 2)
Opiskelija osaa kuvailla sosiaali- ja terveysalan yrittäjyyttä ja osaa rajoitetusti soveltaa yrittäjyyden tietoperustaa kehittämis- ja johtamistyössä.
Hyvä taso (3 – 4)
Opiskelija osaa vertailla tietoa sosiaali- ja terveysalan yrittäjyydestä ja kykenee yhdistämään tiedon sosiaali- ja terveysalan kehittämis- ja johtamistyöhön.
Kiitettävä taso (5)
Opiskelija osaa analysoida uusinta tietoa sosiaali- ja terveysalan yrittäjyydestä ja osaa soveltaa kriittisesti tietoa kehittämis- ja johtamistyössä.
Arviointimenetelmät
Arviointi perustuu opiskelijan itsenäisiin tehtäviin.
Takaisin