Tuotekehitys
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KC03BE60011 |
Tyyppi: | Valinnainen |
---|
Taso: | AMK |
Laajuus: | 6.0 op |
Vastuuopettaja: | Pasto, Matti-Pekka |
---|
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
BIOEL-2013   |
3-S   |
6.0   |
2015-08-01   |
2015-12-31   |
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa soveltaa asiakaslähtöisen tuotekehitysprosessin menetelmiä
- osaa organisoida ja toteuttaa pienimuotoisen elintarvikkeen tuotesuunnitteluprojektin.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 150 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 80 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 70 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Sisältö
Tuotekehitysprojektin apuvälineet; kuluttajatutkimukset, aistinvarainen arviointi, koemarkkinointi, ideointi, tuotesuunnittelu, koesuunnittelumenetelmät, reseptin optimointi, hintalaskelmat, säilyvyys- ja pakkaustestit, prosessin suunnittelu, tuotetestit ja markkinointi. Lisäksi tutustutaan tulosten analysointiin eri menetelmien avulla.
Opiskelumateriaali
Opettajan materiaali. Oheislukemistona mm. Fuller, G. New Food Product Development, (2005).
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=58551
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset ja tuotekehitysprojekti ryhmätyönä (läsnäolo ja osallistuminen harjoitustöissä ja projektissa pakollinen)
Arviointikriteerit
Tyydyttävä (1…2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikealaan liittyvän tuotekehityksen peruskäsitteet, tuotekehitysprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten tuotekehitysprojektien ratkaisemisessa.
Hyvä (3…4): Opiskelija tuntee hyvin elintarvikealaan liittyvän tuotekehityksen peruskäsitteet, tuotekehitysprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten tuotekehitysprojektien ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikealaan liittyvän tuotekehityksen peruskäsitteet, tuotekehitysprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten tuotekehitysprojektin kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Arviointimenetelmät
Opintojakson arvosana muodostuu kahdesta osasta: tentti 2/3 ja tuotekehitysprojekti 1/3. Molemmat osiot on suoritettava hyväksyttävästi.
Harjoittelu
None
Takaisin