Katsaus mikrobien maailmaan kotieläintuotannon näkökulmasta
Opiskelijan työmäärä
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Kotieläintuotannon yhteiset opinnot
Sisältö
Virusten, bakteerien ja loisten merkitys eläimissä, maataloustuotannossa ja elintarvikkeissasekä taudinaiheuttajina
Opiskelumateriaali
Salkinoja-Salonen, M. (toim.) 2002. Mikrobiologian perusteita. Helsinki: Helsingin yliopisto;
Tortora, G.J., Funke, B.R. & Case, C.L. 2007. Microbiology: an introduction. San Francisco: Pearson/Benjamin Cummings;
Luentomuistiinpanot, oma tiedonhaku
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot
Arviointikriteerit
Hyväksyttävä taso: Opiskelija osaa kuvata ja soveltaa mikrobien luokittelun perusteita, osaa käyttää mikrobeista ja mikrobiologisista ilmiöistä oikeita nimityksiä sekä osaa tunnistaa ja kuvailla mikrobien merkitystä maatalouden ja kotieläintuotannon prosesseissa
Arviointimenetelmät
Kirjallinen kuulustelu. Aktiivinen läsnäolo luennoilla, kirjallinen selvitys ja sen lyhyt esittäminen muille.