Soveltavan mikrobiologian perusteet

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KA01CKOTU07
Taso: AMK
Laajuus: 2.0 op
Vastuuopettaja: Tiainen, Juha
Opettajatiimi: Hakala, Vera ; Palander, Samu
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

Katsaus mikrobien maailmaan kotieläintuotannon näkökulmasta

Opiskelijan työmäärä

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Kotieläintuotannon yhteiset opinnot

Sisältö

Virusten, bakteerien ja loisten merkitys eläimissä, maataloustuotannossa ja elintarvikkeissasekä taudinaiheuttajina

Opiskelumateriaali

Salkinoja-Salonen, M. (toim.) 2002. Mikrobiologian perusteita. Helsinki: Helsingin yliopisto;
Tortora, G.J., Funke, B.R. & Case, C.L. 2007. Microbiology: an introduction. San Francisco: Pearson/Benjamin Cummings;
Luentomuistiinpanot, oma tiedonhaku

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot

Arviointikriteerit

Hyväksyttävä taso: Opiskelija osaa kuvata ja soveltaa mikrobien luokittelun perusteita, osaa käyttää mikrobeista ja mikrobiologisista ilmiöistä oikeita nimityksiä sekä osaa tunnistaa ja kuvailla mikrobien merkitystä maatalouden ja kotieläintuotannon prosesseissa

Arviointimenetelmät

Kirjallinen kuulustelu. Aktiivinen läsnäolo luennoilla, kirjallinen selvitys ja sen lyhyt esittäminen muille.

Harjoittelu

None

Takaisin