Kestävä maaseudun matkailu

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: LTVAML105
Tyyppi: Vapaasti valittava
Taso: AMK
Laajuus: 2.0 op
Vastuuopettaja: Janhunen, Jenny
Opettajatiimi: Janhunen, Jenny
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa määritellä maaseudun matkailun keskeiset käsitteet. Opiskelija tunnistaa maaseudun matkailun vetovoimatekijät ja mahdollisuudet globaaleilla ja alueellisilla matkailumarkkinoilla. Opiskelija ymmärtää matkailun aluetalousvaikutukset ja osaa arvioida niiden merkityksiä alueellisesti. Opiskelija osaa soveltaa uutta tietoa matkailutoimialan kehittämiseen maaseutuympäristössä ja osaa kehittää uusia toimintamalleja maaseudun matkailuyrityksille vastuullisen matkailun periaatteiden mukaisesti.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä 54 h, mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua 10h ja itsenäistä opiskelua 44h.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Matkailu globaalina ilmiönä

Sisältö

Alueellinen matkailun kehittäminen
Maaseudun matkailun erityispiirteet, haasteet ja mahdollisuudet
Matkailun aluetalousvaikutukset ja niiden merkitykset
Toimintaympäristö- ja matkailutoimijaklusterit, toimintaympäristöanalyysi

Opiskelumateriaali

Jyllilä, S. & Kortesluoma, A. (2015). Maaseutumatkailun nykytila Etelä-Pohjanmaalla v. 2014.
Kortesluoma, 2013: Etelä-Pohjanmaan matkailustrategia vuosille 2013–2017
TEM matkailun toimialaraportit; Matkailu, Matkailun ohjelmapalvelut. Maaseutumatkailu (uusimmat)
Veijola, S. (toim.) (2013) Matkailututkimuksen lukukirja. Porvoo: Bookwell.


Muu kirjallisuus, raportit, tutkimukset ja julkaisut, monisteet, artikkelit (ilmoitetaan jakson alussa)

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot (lähiopetus ja verkossa)
Itsenäinen työskentely verkossa

Arviointikriteerit

Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät kiitettävästi ja on osallistunut aktiivisesti ja raken-tavasti opintojaksoon. Opiskelija osaa määritellä maaseudun matkailun keskeiset käsitteet. Opiskelija tun-nistaa maaseudun matkailun vetovoimatekijät ja mahdollisuudet globaaleilla ja alueellisilla matkailumarkkinoilla. Opiskelija osaa analysoida ja arvioida maaseudun matkailupalveluita ja elämystuotteita kriittisesti eri näkökulmista. Opiskelija ymmärtää matkailun aluetalousvaikutukset ja arvioida niiden merkityksiä alueellisesti. Opiskelija osaa soveltaa uutta tietoa matkailutoimialan kehittämiseen maaseutuympäristössä ja osaa kehittää uusia toimintamalleja maaseudun matkailuyrityksille.

Hyvä (4-3): Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät hyvin ja on osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija osaa määritellä maaseudun matkailun keskeiset käsitteet. Opiskelija tunnistaa maaseudun matkailun vetovoimatekijät ja mahdollisuudet globaaleilla ja alueellisilla matkailumarkkinoilla. Opiskelija osaa analysoida ja arvioida maaseudun matkailupalveluita ja elämystuotteita kriittisesti eri näkökulmista. Opis-kelija ymmärtää matkailun aluetalousvaikutukset ja arvioida niiden merkityksiä alueellisesti. Opiskelija osaa soveltaa uutta tietoa matkailutoimialan kehittämiseen maaseutuympäristössä ja osaa kehittää uusia toimintamalleja maaseudun matkailuyrityksille.

Tyydyttävä (2-1): Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät ja on osallistunut opintojaksoon. Opiskelija osaa määritellä maaseudun matkailun keskeiset käsitteet. Opiskelija tunnistaa maaseudun matkailun vetovoimatekijät ja mahdollisuudet globaaleilla ja alueellisilla matkailumarkkinoilla. Opiskelija osaa analysoida ja arvioida maaseudun matkailupalveluita ja elämystuotteita kriittisesti eri näkökulmista. Opiskelija ymmärtää matkailun aluetalousvaikutukset ja arvioida niiden merkityksiä alueellisesti. Opiskelija osaa soveltaa uutta tietoa matkailutoimialan kehittämiseen maaseutuympäristössä ja osaa kehittää uusia toimintamalleja maaseudun matkailuyrityksille.

Arviointimenetelmät

harjoitustyö
aktiivinen osallistuminen keskusteluun luennoilla ja verkko-oppimisympäristössä
itsearviointi ja oman oppimisen reflektointi

Harjoittelu

ei sisälly.

Lisätietoja

jenny.janhunen@seamk.fi

Takaisin