Lihateknologian projektiopinnot

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KC03CE60146
Tyyppi: Valinnainen
Taso: AMK
Laajuus: 15.0 op
Vastuuopettaja: Pasto, Matti-Pekka
Opettajatiimi: Alarinta, Jarmo ; Kyntäjä, Merja ; Maijala, Pekka
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
BIOEL-2014   2-K   15.0   2016-01-01   2016-07-31  
BIOEL-2015   2-K   15.0   2017-01-01   2017-07-31  
BIOEL-2016   2-K   15.0   2018-01-01   2018-07-31  

Osaamistavoitteet

Projektiopinnot suoritettuaan, opiskelija
- tunnistaa ja osaa arvioida elintarvikeinsinöörin tehtäviin liittyviä vaatimuksia
- osaa soveltaa aikaisemmin hankittuja tietoja ja taitoja itsenäiseen ongelmanratkaisuun sekä hankkia uutta tietoa
- osaa soveltaa oppimaansa työelämälähtöisesti

Projektiopintojen tavoitteena on valmentaa opiskelijaa insinöörin ammattitehtäviin ja hankkia työssäoppimisen kautta erityisosaamista liha- ja valmisruokateknologian kirjatiedon ja käytännön osaamisen soveltamisessa käytännön ongelmiin ja haasteisiin. Samalla projektiopinnot ohjaavat luovaan ongelmanratkaisukykyyn, tiedonhankintaan ja sen soveltamiseen sekä viestintä-ja vuorovaikutustaitojen harjaantumiseen.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 25 h/op
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 2-5 h/op
- mistä itsenäistä opiskelua: 20-23 h/op

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Lihateknologia 1
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia

Sisältö

Toteutustapana on käytännön työskentely Projektipajassa ja/tai henkilökohtaisina opintoina työpaikalla työnantajan antamista tehtävistä, jotka tukevat opintojen oppimistavoitteita. Opiskeluun kuuluu projektin ja sen tulosten esittelyseminaari. Opintojakson alussa määritetään kolme oppimistehtävää, jotka liittyvät liha- ja valmisruokateknologian soveltamiseen.

Projektipajaopinnot ovat työelämäintegroituja opintoja eli työpaikkaopintoja. Projektipajan tavoitteena on, että opiskelijat saavat uutta, syvempää tai laajempaa insinöörin ammattiin liittyvää osaamista. Samalla he omaksuvat ja harjaannuttavat teknistä ja tuotanto-osaamistaan sekä projektitaitojaan. Projektit tehdään koululla ja pääosin 2 -5 opiskelijan tiimeissä. Projekteihin voi osallistua opiskelijoita useista koulutusohjelmista ja yksiköistä.

Opiskelumateriaali

Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opettajan materiaali.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Projektiopinnot suoritetaan joko yksilö- tai pienryhmätöinä yritysten, koulun tai yhteisöjen tarjoamien projektien parissa tai työpaikoilla.

Arviointikriteerit

Tyydyttävä (1…2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Hyvä (3…4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Tai

Hyväksytty/hylätty

Arviointimenetelmät

Hyväksytysti suoritettu työskentely, projektiraportit sekä seminaari. Itsearviointi. Sovitaan projektikohtaisesti.

Harjoittelu

Voidaan sisällyttä kurssiin

Takaisin