Kokonaisvaltainen perehtyminen sianlihan- ja/tai porsastuotantoa harjoittavan tilan toimintaan liittyviin aihealueisiin ja valmius toimia alan yrittäjänä tai neuvontatehtävissä.
Opiskelijan työmäärä
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Yhteiset kotieläintuotannon opinnot
Sisältö
Ajankohtaiset sikojen ravitsemuksen ja hoidon erityiskysymykset, tuotannontarkkailu, ruokinnansuunnittelu, jalostussuunnittelu, rakennustekniikka, tuotannon teknologia.
Opiskelumateriaali
Ajankohtaista alan alalta julkaistua kirjallisuutta ja ammattilehtiartikkeleita opiskelijoiden oman kiinnostuksen ja tiedonhaun perusteella
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot (myös vierailevat luennoitsijat) ja keskustelut, ongelmanratkaisu-, tiedonhankinta ja raportointitehtävät sekä kirjallisuuteen perehtyminen
- Lähiopetus 40 %, itsenäinen työskentely 60 %
Arviointikriteerit
Hyväksytty: Opiskelija pystyy laatimaan ja esittämään ammattimaisen selvityksen alaan liittyvästä aiheesta ajankohtaisen aineston ja tiedonhaun perusteella, osaa laatia eri sikaryhmien ruokintasuunnitelmia annettujen ja itse valitsemiensa rehuvaihtoehtojen perusteella, osaa perustellusti tehdä tilatason jalostusvalintaa eri tilanteissa, osaa arvioida ja valita sikalarakennusten teknisiä ratkaisuja sekä pystyy osallistumaan ammattimaiseen keskusteluun sikataloudesta.
Arviointimenetelmät
Aktiivinen osallistuminen, tehtävät, kirjallinen ja suullinen loppukuulustelu