Sikatalouden erikoistumisopintojakso

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KA01CKOTU01
Taso: AMK
Laajuus: 6.0 op
Vastuuopettaja: Palander, Samu
Opettajatiimi: Palander, Samu ; Törmä, Juhani
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

Kokonaisvaltainen perehtyminen sianlihan- ja/tai porsastuotantoa harjoittavan tilan toimintaan liittyviin aihealueisiin ja valmius toimia alan yrittäjänä tai neuvontatehtävissä.

Opiskelijan työmäärä

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Yhteiset kotieläintuotannon opinnot

Sisältö

Ajankohtaiset sikojen ravitsemuksen ja hoidon erityiskysymykset, tuotannontarkkailu, ruokinnansuunnittelu, jalostussuunnittelu, rakennustekniikka, tuotannon teknologia.

Opiskelumateriaali

Ajankohtaista alan alalta julkaistua kirjallisuutta ja ammattilehtiartikkeleita opiskelijoiden oman kiinnostuksen ja tiedonhaun perusteella

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot (myös vierailevat luennoitsijat) ja keskustelut, ongelmanratkaisu-, tiedonhankinta ja raportointitehtävät sekä kirjallisuuteen perehtyminen
- Lähiopetus 40 %, itsenäinen työskentely 60 %

Arviointikriteerit

Hyväksytty: Opiskelija pystyy laatimaan ja esittämään ammattimaisen selvityksen alaan liittyvästä aiheesta ajankohtaisen aineston ja tiedonhaun perusteella, osaa laatia eri sikaryhmien ruokintasuunnitelmia annettujen ja itse valitsemiensa rehuvaihtoehtojen perusteella, osaa perustellusti tehdä tilatason jalostusvalintaa eri tilanteissa, osaa arvioida ja valita sikalarakennusten teknisiä ratkaisuja sekä pystyy osallistumaan ammattimaiseen keskusteluun sikataloudesta.

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen, tehtävät, kirjallinen ja suullinen loppukuulustelu

Harjoittelu

None

Takaisin