Ruokapalvelujen tuottaminen
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KI15BRPT018 |
Tyyppi: | Pakollinen |
---|
Taso: | AMK |
Laajuus: | 15.0 op |
Vastuuopettaja: | Nuotio, Liisa |
---|
Opettajatiimi: | Eromäki, Hillevi |
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
PALVELUJ-2013   |
1-S   |
8.0   |
2013-09-01   |
2013-12-31   |
PALVELUJ-2013   |
1-K   |
7.0   |
2014-01-02   |
2014-07-31   |
PALVELUJ-2014   |
1-S   |
6.0   |
2014-09-01   |
2014-12-31   |
PALVELUJ-2014   |
1-K   |
9.0   |
2015-01-02   |
2015-07-31   |
Osaamistavoitteet
- Opiskelija osaa tuottaa henkilöstöravintola- ja ravintolapalvelujen palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja. Opiskelija osaa toimia erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa. Opiskelija osaa soveltaa ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää osaamistaan palvelu- ja oppimisympäristöissä.
Opiskelijan työmäärä
405 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
- Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Sisältö
- Ruokapalvelujen tuottaminen toimintaympäristöissä
- Elintarviketuntemus
- Erityisruokavaliot
Opiskelumateriaali
- Lampi R., Laurila A. & Pekkala M-L. 2009. Ruokapalvelut työnä. Helsinki: WSOY.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=88551
- Lehtinen M., Peltonen H. & Talvinen P. 2007. Ruoanvalmistuksen käsikirja. Helsinki: WSOY.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=97483
- Mauno S. & Lipre E. 2005. Älykäs kokki ammattikeittiössä. Helsinki: WSOY.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=69837
- Mauno,S. & Lipre E. 2008. Taitava kokki ammattikeittiössä. Helsinki: WSOY.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=81534
- Määttälä S., Nuuttila J. & Saranpää T. 2008. Juhlapalvelu, suunnittele ja toteuta. Helsinki: WSOY.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=57400
- Parkkinen, K. & Sertti,P. 2006. Avain ravitsemukseen. Keuruu: Otava
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/search?searchArg=Avain+ravitsemukseen&searchCode=TALL&limitTo=none&recCount=25&searchType=1&page.search.search.button=Hae&sortBy=PUB_DATE_DESC
- Taskinen T. 2007. Ammattikeittiön ruokatuotantoprosessit. Mikkeli: Mikkelin ammattikorkeakoulun tutkimuksia ja raportteja.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=80329
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
- Luennot ja harjoitukset ja ruokapalvelujen tuottaminen palvelu- ja oppimisympäristöissä
Arviointikriteerit
5
Osaa tuottaa ja ratkaista eri palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalvelutilanteita
Osaa toimia itsenäisesti erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa
Opiskelija osaa soveltaa ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää osaamistaan palvelu- ja oppimisympäristöissä
3
Osaa tuottaa eri palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja
Osaa toimia erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa
Opiskelija osaa käyttää ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää tietoa palvelu- ja oppimisympäristöissä
1
Osaa ohjatusti tuottaa eri palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja
Osaa ohjatusti toimia joissakin tuotanto- ja palveluprosesseissa
Opiskelija tunnistaa ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää perusosaamista erilaisissa palvelu- ja oppimisympäristöissä
Arviointimenetelmät
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Lisätietoja
Tiimiin Eliisa Lahola, päätoiminen tuntiopettaja
Takaisin