Elintarvikealan laadunhallinta
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KC03CE60030 |
Tyyppi: | Valinnainen |
---|
Taso: | AMK |
Laajuus: | 4.0 op |
Vastuuopettaja: | Pasto, Matti-Pekka |
---|
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
BIOEL-2013   |
3-S   |
4.0   |
2015-08-01   |
2015-12-31   |
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa arvioida elintarvikkeiden laatuun vaikuttavia tekijöitä ja tunnistaa laadunhallinnan periaatteita ja työmenetelmiä.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 100 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 48 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 52 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Elintarviketeknologian perusteet
Elintarvikehygienia ja lainsäädäntö
Sisältö
Laadunhallinnan perusteet, laatujärjestelmät, laatukäsikirjat ja työohjeet, tilastolliset menetelmät, valvontakortit. Lisäksi kurssilla käsitellään aistinvaraista arviointia sekä arviointiraadin ja erilaisten arviointimenetelmien hyödyntämistä laadunhallinnassa.
Opiskelumateriaali
Opettajan materiaali, yleisimmät suomalaiset ja ulkomaiset standardit.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot
Arviointikriteerit
Tyydyttävä (1…2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin laadunhallinnan peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä laatutoiminnassa. Lisäksi opiskelija osaa esittää perusmenetelmiä aistinvaraiseen laadunarviointiin.
Hyvä (3…4): Opiskelija tuntee hyvin laadunhallinnan peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä laatutoiminnassa. Lisäksi opiskelija osaa esittää menetelmiä aistinvaraiseen laadunarviointiin.
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi laadunhallinnan peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä laatutoiminnassa monipuolisesti. Lisäksi opiskelija osaa esittää erilaisia menetelmiä aistinvaraiseen laadunarviointiin. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia toimintatapoja sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Arviointimenetelmät
Hyväksyttävästi suoritettu tentti, tehtävät
Harjoittelu
None
Takaisin