Valmisruokateknologia
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KC03CE60144 |
Tyyppi: | Valinnainen |
---|
Taso: | AMK |
Laajuus: | 5.0 op |
Vastuuopettaja: | Pasto, Matti-Pekka |
---|
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
BIOEL-2013   |
3-S   |
5.0   |
2015-08-01   |
2015-12-31   |
BIOEL-2014   |
4-S   |
5.0   |
2017-08-01   |
2017-12-31   |
BIOEL-2015   |
4-S   |
5.0   |
2018-08-01   |
2018-12-31   |
BIOEL-2016   |
4-S   |
5.0   |
2019-08-01   |
2019-12-31   |
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida valmisruokien prosessointiin, turvallisuuteen ja laadullisiin ominaisuuksiin liittyviä tekijöitä
- osaa kehittää valmisruokaprosesseja.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 50 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 85 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Lihateknologia 1
Sisältö
Opintojaksolla perehdytään valmisruokavalmisteiden prosessointiin, turvallisuuden hallintaan ja ravitsemuksellisiin ominaisuuksiin.
Opiskelumateriaali
Opettajan materiaali. Oheislukemistona mm. Smith, D. ym. Processing Vegetables Science and Technology (1997).
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Harjoitukset, ryhmätyöt, luennot ja mahdolliset yritysvierailut
Arviointikriteerit
Tyydyttävä (1…2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin valmisruokateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten valmisruokaprosessien suunnittelussa.
Hyvä (3…4): Opiskelija tuntee hyvin valmisruokateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten valmisruokaprosessien suunnittelussa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi valmisruokateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti valmisruokaprosessien suunnittelussa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Arviointimenetelmät
Tentti, portfolio tai oppimispäiväkirja
Harjoittelu
Ei
Takaisin