Tehdassuunnittelu
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KC03BE40051 |
Tyyppi: | Pakollinen |
---|
Taso: | AMK |
Laajuus: | 3.0 op |
Vastuuopettaja: | Alarinta, Jarmo |
---|
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
BIOEL-2013   |
3-S   |
3.0   |
2015-08-01   |
2015-12-31   |
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- tuntee suunnitteluvaiheet tuotantolaitoksen ja -prosessin suunnittelusta ja rakentamisesta ideasta toimivaksi tehtaaksi
- osaa arvioida elintarvikeprosessien suunnittelun erikoispiirteitä
- osaa tuottaa yksiselitteisiä ja selkeitä suunnitteludokumentteja.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 80 h
Luennot ja harjoitukset: 40 h
Itsenäistä opiskelua: 40 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Sisältö
Erilaiset tehdassuunnittelussa käytettävät kaaviot. Elintarvikkeiden erityisvaatimukset prosessisuunnittelulle. Prosessikaaviot informaatiolähteinä. Tuotantolaitoksen suunnittelun ja rakentamisen eri vaiheet. Tuotantolinjojen yhdistäminen yksikköprosesseista. Kannattavuus ja muut laskelmat. Ryhmätyöskentely projektissa ja asiantuntijoiden ja erilaisten lähdetietojen käyttö
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan kurssin alkaessa. Opettajan moniste. Lopez-Gomez, A. & Barbosa-Canocas, G. 2005. Food Plant Design. CRC Press. 388 s.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=84733
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot, tuntiharjoitukset, ryhmätyöt
Arviointikriteerit
Taso 1-2:
Opiskelija tunnistaa vaiheistetun suunnitteluprosessin ja osaa toimia suunnitteluorganisaatiossa sen mukaisesti. Hän tunnistaa erilaisia suunnittelun organisointitapoja ja perusteita näiden soveltamiselle erilaisissa ympäristöissä. Opiskelija osaa nimetä erilaisia asiakastarpeiden tunnistamisen menetelmiä ja projektisalkun johtamisen periaatteita.
Taso 3-4:
Opiskelija tuntee ja osaa selittää vaiheistetun suunnitteluprosessin tarkoitukset ja kykenee toimimaan luovasti suunnitteluorganisaatiossa. Opiskelija tuntee erilaisia tehdassuunnittelun organisointitapoja ja kykenee vertaamaan niitä keskenään erilaisissa toimintaympäristöissä. Opiskelija tuntee erilaisia asiakastarpeiden tunnistamisen menetelmiä. Hän tuntee projektisalkun johtamisen periaatteet ja kykenee käyttämään niitä projektien priorisoinnissa.
Taso 5:
Opiskelija tuntee syvällisesti vaiheistetun suunnitteluprosessin ja osaa käyttää sitä luovasti tuotekehitystoiminnassa. Hän tuntee tehdassuunnittelun erilaisten organisointitapojen piirteet ja valintakriteerit erilaisiin toimintaympäristöihin. Opiskelija osaa arvioida monipuolisesti erilaisia asiakastarpeiden tunnistamismenetelmiä. Hän osaa analysoida projektisalkun sisältöä ja tehdä erilaisia laskelmia projektien priorisoimiseksi.
Arviointimenetelmät
Tentti (80%) ja harjoitustehtävät (20%)
Harjoittelu
None
Takaisin