Ajankohtaiset ravitsemusaiheet

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KI15CPROJ20
Tyyppi: Valinnainen
Taso: AMK
Laajuus: 5.0 op
Vastuuopettaja: Nissinen, Kaija
Opettajatiimi: Nissinen, Kaija ; Eromäki, Hillevi ; Alanne, Soili
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
PALVELUJ-2016   3-K   5.0   2019-01-01   2019-07-31  

Osaamistavoitteet

Opiskelijat tuntevat ravitsemustutkimusta ja sen menetelmiä. He pystyvät seuraamaan ja soveltamaan ravitsemustutkimusta työssään. Opiskelijat pystyvät arvioimaan tiedon luotettavuutta, toteuttamaan itsenäisesti ravitsemuskasvatusta ja -ohjausta erilaisissa tilanteissa ja projekteissa. He osaavat käyttää erilaisia opetusmenetelmiä ja -materiaaleja.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Health aspects in food production/Food and Health (finished)
Advanced nutrition studies (finished)
Development of nutritional effect (participation)
Nutrition communication and counseling (participation)

Sisältö

• Ajankohtaiset ravitsemustutkimukse aiheet ja tutkimusmenetelmät.
* Ravitsemusaiheisten raporttien yhteenveto ja lähdeviitteiden käyttäminen. • Ravitsemusaiheisten kasvatus- ja koulutustilanteiden suunnittelu ja toteutus erilaisia menetelmiä hyödyntäen.

Opiskelumateriaali

Curry, K. & Jaffe, A. (newest edition). Nutrition counselling & communication skills, Fogelholm, M. 2001. Ratkaisuja ravitsemukseen. Palmenia-kustanus.; Lisämateriaali ilmoitetaan kurssin alkaessa.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset, ryhmätyöt, tutkimusrapottien tiivistelmien kirjoittaminen, ravitsemusaiheisten kasvatus- ja koulutustapahtuminen suunnittelu ja toteuttaminen

Arviointikriteerit

5
Students are able to analyze current issues in nutrition and in nutrition research. Student knows nutrition research methods and how to do information retreval in the field of nutrition. Student is able to evaluate the reliability of research information. Students will also be competent in planning and independently carrying out counseling and guidance about nutritional issues and is able to argument made choises. They can apply their nutrition guidance skills and work as nutrition specialists in their working environment.
3
Students will become familiar with the current issues in nutrition and in nutrition research. Student recognise nutrition research methods and how to do information retreval in the filed of nutirition. Students will be competent in planning and independently carrying out counseling and guidance about some nutritional issues. They are able to interpret nutrition facts and use the latest knowledge in their working environment.

1
Students can name and give examples of the current issues in nutrition and in nutrition research. Student recognise nutrition research methods. Students are able to counsel and guide some basic nutritional issues. They know some principles of nutrition guidance and can promote nutritional aspect in their working environment.

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen luennoille ja harjoituksiin, ravitsemusaiheisten kasvatusprojektien suunnittelu ja toteutus, tutkimusyhteenvetojen kirjoittaminen.

Lisätietoja

Opintojakso toteutetaan tarvittaessa englanniksi.

Takaisin