Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut, 210 op
> Katso mitä opintoja koulutus sisältääSuuntautumisvaihtoehdot
Tutkinto-ohjelmassa ei ole suuntautumisvaihtoehtoja.
Tutkinto, tutkintonimike ja sen tuottama kelpoisuus
Restonomi (AMK), ravitsemispalvelut
Tutkinnon taso
Tutkinto-ohjelma johtaa ammattikorkeakoulututkintoon, joka on ensimmäisen syklin bachelor-tason tutkinto eurooppalaisella korkeakoulualueella (EHEA = European Higher Education Area). Eurooppalaisen viitekehyksen (EQF = European Qualifications Framework) ja kansallisen viitekehyksen (NQF = National Qualifications Framework) kahdeksanportaisessa luokituksessa tutkinto edustaa tasoa 6.
Valintaperusteet
Löytyvät tutkinto-ohjelman tiedoista hakijan oppaasta sekä SeAMKin verkkosivuilta osoitteesta http://www.seamk.fi/hakeminen
Ahot-menettelyt
Tutkinto-ohjelman AHOT-menettelyistä vastaa koulutusohjelmapäällikkö ja tarvittaessa kyseisen opintojakson opettaja. Menettely perustuu Seinäjoen ammattikorkeakoulun määrittämiin AHOT-menettelyohjeisiin.
Tutkintovaatimukset ja -säännökset
Löytyvät Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkintosäännöstä.
Pedagogiset toimintamallit
Restonomin opinnot koostuvat palvelutoiminnasta, projekteista, harjoittelusta, vapaasti valittavista opinnoista ja opinnäytetyöstä. Opiskelija voi opintojen aikana syventää osaamistaan valintansa mukaan ravitsemuksessa, ruokatuotannon, ruokapalvelujen ja palveluliiketoiminnan kehittämisessä. Opetussuunnitelma mahdollistaa myös opintoja koko ruokaketjun opinnoissa tai muilta koulutusaloilta. Opintokokonaisuudet ovat eri oppiaineiden muodostamia kokonaisuuksia ja asiakaslähtöisiä palveluja ja projekteja. Myöhemmässä opintojen vaiheessa opintokokonaisuudet toteutuvat työelämän kehittämisprojekteina.
Koulutusohjelman kuvaus ja osaamisalueet
Ravitsemispalvelujen tutkinto-ohjelmassa opiskelijalla on mahdollisuus saavuttaa monipuoliset taidot toimiakseen liikeideoiltaan erilaisissa ravitsemis- ja palvelualan organisaatioissa. Restonomi (AMK) tulee työskentelemään matkailu-, ravitsemis- ja talousalan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä, myynti- ja markkinointitehtävissä, esimiestehtävissä ruokapalveluissa tai yrittäjänä.
Ammatillinen osaamisprofiili
Restonomi (AMK) on kansainvälistyvä, mutta paikallisuutta arvostava ammattilainen, jolla on niin käden taitoja kuin liiketoimintaosaamistakin. Hän on työelämän kehittäjä, joka huomioi kuluttajan tarpeet ja kantaa yhteiskunnallista ja ekologista vastuuta. Hän on ammattilainen, joka saa ravinnosta aikaan ruokaelämyksen. Ravitsemispalveluja tuottaessaan hän huomioi terveellisyyden, turvallisuuden, elämyksellisyyden ja liiketoiminnallisuuden. Valinnaiset opinnot auttavat syventämään osaamista ravitsemuksessa, palveluliiketoiminnassa, ruokatuotteiden kehittämisessä. Osaamistaan voi täydentää myös muiden koulutusalojen sisältöjä hyödyntäen.
Kansainvälisyys tutkinto-ohjelmassa
Osa restonomikoulutuksen opintojaksoista on mahdollista toteuttaa englanniksi ja opiskelijoita kannustetaan suorittamaan osan harjoitteluistaan ja opinnoistaan ulkomailla.
Jatko-opintokelpoisuus
Antaa jatko-opintokelpoisuuden matkailu- ja ravitsemisalan ylempään amk-tutkintoon
Opintojen rakenne
Koko opiskelun punaisena lankana on ruoka: sen ravitsemuksellisuus, turvallisuus, taloudellisuus ja elämyksellisyys. Ensimmäisenä vuonna teet alan perusopintoja tuottamalla ruokapalveluja sekä koulun omassa ravintolassa että eri asiakasryhmille järjestetyissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Toisena vuonna pääset testaamaan johtamistaitojasi ja kolmantena ja neljäntenä vuonna syvennät osaamistasi kehittämis- ja tutkimusosaamisessa. Osa opinnoista järjestetään yhteisinä bio- ja elintarviketekniikan koulutuksen ja agrologikoulutuksen kanssa. Restonomiopinnot järjestetään SeAMK Elintarvike ja maatalouden yksikössä.
Suoritusta ja arviointia koskevat säädökset
Löytyvät ammattikorkeakoulun tutkintosäännöstä.
Valmistumisen edellytykset
Löytyvät ammattikorkeakoulun tutkintosäännöstä ja intrassa olevista valmistumista koskevista ohjeista.
Opiskelumuoto
Restonomikoulutusta järjestetään sekä päivä että monimuotototeutuksena.
Yhteyshenkilöt
Koulutuspäällikkö
Elina Ojala, 040 830 2303, elina.ojala(at)seamk.fi
Opinto-ohjaaja
Eija Putula-Hautala, 040 830 3953, eija.putula-hautala(at)seamk.fi
ECTS-/Kv-koordinaattori
Kirta Nieminen, 040 830 5081, kirta.nieminen(at)seamk.fi
Opiskelijapalvelut
Kirsi Fors, 040 680 7156 kirsi.fors(at)seamk.fi