FI EN 

 
 
<< Palaa edelliselle sivulle

Peltokasvien viljely, 4 op

Aika


02.01.2018 - 01.06.2018

Ilmoittautumisaika


17.04.2017 - 01.02.2018

Opintojaksototeutuksen koodi


KA01BKATU11-3003

Tutkinto-ohjelma


Agrologi (AMK)

Hinta


40 €

Opetusmuoto


lähiopetus

Opetuskieli


suomi

Opintojakson järjestävä toimipiste


SeAMK Elintarvike ja maatalous, Ilmajoki

Sisältö


Viljojen sadon tuoton perusteet ja viljojen kehitysasteet; peltokasvien viljelytekniikka: viljat, rypsi, herne, nurmet; tärkeimmät viljojen laatuanalyysit; viljelysuunnitelman laatiminen tietokoneella; viljojen korjuussa ja käsittelyssä käytettävät koneet

Tavoitteet


Opiskelija on selvillä tärkeimpien peltokasvien kehitysvaiheista sekä viljelytekniikasta ja tuntee sadon laatuun ja määrään vaikuttavat tekijät. Hän tuntee peltokasvien sadon korjuussa ja käsittelyssä käytettävän koneistuksen. Hän osaa laatia viljelysuunnitelman. Hän osaa tehdä tärkeimmät laatuanalyysit ja tietää eri laatutekijöiden merkityksen.

Opetusmenetelmät


Luennot (40 %), harjoitustyöt (25%), hyväksytysti suoritettu oppimistehtävä (10%) ja tentti (25%)

Opiskelijan työmäärä


Yhteensä 106 h, josta luennot 42 h, harjoitustyöt 24 h, oppimistehtävät 10 h, tentti 30 h

Opiskelumateriaali


Seppänen, M (toim.) 2008. Peltokasvien tuotanto. Opetushallitus.
Ansalehto ym. 1999. Laatuviljan tuotanto. Tieto tuottamaan 80. Maaseutukeskusten liitto.
Opas rukiin viljelyyn. www.vyr.fi (2010).
Saatavuus: http://www.vyr.fi/multimagazine/web/ruisopas/
Rypsin ja Rapsinviljelyopas. www.vyr.fi.
Saatavuus: http://www.vyr.fi/multimagazine/web/rypsin_rapsin_opas/fi/
Mallasohran viljelyopas. www.vyr.fi.
Saatavuus: http://www.vyr.fi/multimagazine/web/mallasohraopas/fi/
Peltonen, Puurunen ja Harmoinen (toim). 2010. Nurmirehujen tuotanto ja käyttö. Tieto tuottamaan 132. ProAgria Keskusten liitto.
Herneen tuotanto. 1993. Maaseutukeskusten liiton julkaisuja 860.
Franssila ym. 2001. Grunder för ekologisk växtodling. Del IV, Växtodling och förädling av foder.
Peltonen-Sainio ym. 2005. Viljojen kehityksen ja kasvun ABC. Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus.

Edellytetty aiempi osaaminen


Edeltäviä opintoja ei tarvita.



Ilmoittaudu opintojaksolle
(avautuu uuteen ikkunaan)