<< Palaa edelliselle sivulleLihateknologia 3, 5 op
Aika
02.10.2017 - 03.02.2018
Ilmoittautumisaika
04.05.2017 - 09.12.2017
Opintojaksototeutuksen koodi
KC03CE60143-3002
Tutkinto-ohjelma
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Hinta
50 €
Opetusmuoto
lähiopetus
Opetuskieli
suomi
Opintojakson järjestävä toimipiste
SeAMK Elintarvike ja maatalous, Seinäjoki
Sisältö
Lihan kemia ja analysointi, lihan ravitsemukselliset ominaisuudet, lihavalmisteisiin liittyvät lisäaineet, työturvallisuus, lainsäädäntö ja lihantuotannon etiikka. Lihavalmisteiden kehittäminen, erikoislihatuotteet ja liha-alan toiminta erityisesti Itämeren alueella.
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa analysoida lihan ja lihavalmisteiden rakenteen ja koostumuksen merkitystä prosessoinnin ja prosessien kehittämisen kannalta sekä osaa arvioida lihavalmisteiden teknologisia ominaisuuksia.
Opetusmenetelmät
Laboratorioharjoitukset, ryhmätyöt ja luennot
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 50 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 85 h
Opiskelumateriaali
Opettajan materiaali.
Oheismateriaalina mm. Lawrie’s meat science (2007)
Alan artikkelit
Edellytetty aiempi osaaminen
Lihateknologia 1
Ilmoittaudu opintojaksolle
(avautuu uuteen ikkunaan)