<< Palaa edelliselle sivulleHenkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa, 5 op
Aika
08.01.2018 - 28.04.2018
Ilmoittautumisaika
30.04.2017 - 25.03.2018
Opintojaksototeutuksen koodi
YELHJESM05-3004
Tutkinto-ohjelma
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Hinta
50 €
Opetusmuoto
lähiopetus
Opetuskieli
suomi
Opintojakson järjestävä toimipiste
SeAMK Elintarvike ja maatalous, Seinäjoki
Sisältö
- johtamisen ja organisaatioiden peruskäsitteet, esimiestyön kokonaisuus sekä henkilöstöjohtamisen kenttä, johon kuuluu mm. esimiehen tehtävät, hyvät työntekijätaidot, johtamistyylit, toimiminen työnantajana ja organisaation keulakuvana, rekrytointi, perehdytys, kehityskeskustelut, palaute, motivointi, muutoksen johtaminen, organisaatioviestintä
- työsopimuslain, työehtosopimuslain ja yhteistoimintalain keskeiset säännökset
- työntekijän sosiaaliturva pääpiirteittäin.
Tavoitteet
- Opiskelija osaa tarkastella organisaatioita, johtamista ja työtä ruoka-alalla erilaisten käsitejärjestelmien kautta. Hän ymmärtää esimiestyön ja johtajuuden kokonaisuuden sekä johtamisen merkityksen tulokselliselle toiminnalle. Hän oppii tuntemaan johtamisen peruskäsitteet ja henkilöstöjohtamisen osa-alueet sekä saa valmiuksia toimia esimiehenä ja työntekijänä.
- Opiskelija tuntee työoikeudellisen järjestelmän ja osaa soveltaa käytäntöön työsuhteeseen liittyviä osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia lainsäännöksiä.
- Opiskelija ymmärtää työehtosopimuslain ja yhteistoimintalain keskeisen sisällön. Hän osaa muodostaa kuvan työntekijän sosiaaliturvaan liittyvistä laeista.
Opetusmenetelmät
Lähiopetus, harjoitustyöt
Opiskelumateriaali
- Hyppänen, Riitta. 2013 tai 2007. Esimiesosaaminen: liiketoiminnan menestystekijänä. Helsinki: Edita.
- Äimälä, Åström, Rautiainen, Nyyssölä: Käytännön työoikeutta esimiehille
-Työsopimuslaki
- Laki yhteistoiminnasta yrityksessä
- Tapaturmavakuutuslaki
- Työttömyysturvalaki
- Työaikalaki
- Työturvallisuuslaki
- Työehtosopimuksista esim. Palvelujen ammattiliitto PAM ry. Majoitus ja ravitsemisalan työntekijöiden työehtosopimus.
- Elintarvikealan työntekijöiden työehtosopimukset Saatavana:
http://www.selry.fi/edunvalvonta/sopimusalat_ja_tyoehtosopimukset/- Muu opettajien osoittama oppimateriaali
Edellytetty aiempi osaaminen
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Lisätietoa opintojaksosta
Verkko-opintoja 1-2 op.
Ilmoittaudu opintojaksolle
(avautuu uuteen ikkunaan)