<< Palaa edelliselle sivulleTilatason suunnittelun perusteet, 10 op
Aika
01.01.2018 - 31.07.2018
Ilmoittautumisaika
17.04.2017 - 31.12.2017
Opintojaksototeutuksen koodi
KA01CMYT01-3002
Tutkinto-ohjelma
Agrologi (AMK)
Hinta
100 €
Opetusmuoto
lähiopetus
Opetuskieli
suomi
Opintojakson järjestävä toimipiste
SeAMK Elintarvike ja maatalous, Ilmajoki
Sisältö
Maatalousyrityksen liikkeenjohto, yrittäminen, yrittäjyys ja yrittäjänä toimiminen, tiedonhankinta ja tiedon analysointi, katetuottomenetelmän mukainen tuotannon suunnittelu, tuotantovaihtoehtojen, liiketulosten ja maksuvalmiuden määrittäminen
Tavoitteet
Opiskelija osaa kerätä tiedot maatalousyrityksen tuotannollisesta ja taloudellisesta tilanteesta, analysoida tilanteen ja tehdä perustellun suunnitelman tuotannon kehittämisestä. Opiskelija ymmärtää tuotannon suunnittelun pääperiaatteet pyrittäessä parhaaseen mahdolliseen taloudelliseen tulokseen. Hän oppii tuotannon suunnittelun katetuottomenetelmän mukaisena
Opetusmenetelmät
Yhteistoiminnallinen oppiminen. Kontaktiopetus (luennot, ryhmäkeskustelut ja palautteet) 40 %: Opiskelijoiden omatoiminen työskentely 60 %
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä 270 h
- mistä työjärjestyksessä noin 60 h
- mistä itsenäistä opiskelua noin 210 h
Opiskelumateriaali
Ryhänen, Sipiläinen & Latukka 2009. Maatalousyrityksen johtaminen ja tuotannon suunnittelu.: Ryhänen & Viitala 2012. Katetuottomenetelmän mukainen taloussuunnitelma
Edellytetty aiempi osaaminen
Yhteiset ammattiopinnot ja maatilaharjoittelu.
Ilmoittaudu opintojaksolle
(avautuu uuteen ikkunaan)