FI EN 

 
 
<< Palaa edelliselle sivulle

Tuotekehitysprojekti, 5 op

Aika


11.09.2017 - 28.04.2018

Ilmoittautumisaika


28.04.2017 - 25.02.2018

Opintojaksototeutuksen koodi


YELBRPROJ01-3002

Tutkinto-ohjelma


Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Hinta


50 €

Opetusmuoto


lähiopetus

Opetuskieli


suomi

Opintojakson järjestävä toimipiste


SeAMK Elintarvike ja maatalous, Seinäjoki

Sisältö


Työelämälähtöinen tuotekehitys- ja tuotteistamisprojekti. Kuluttajatutkimukset, ideointi, tuotesuunnittelu, reseptioptimointi, kustannuslaskelmat, prosessin suunnittelu, tuotetestit, aistinvarainen arviointi, säilyvyys- ja pakkaustestit, koesuunnittelumenetelmät, koemarkkinointi, markkinointi ja tulosten analysoinnin eri menetelmät.

Tavoitteet


Opiskelija hallitsee tuotekehitysprosessin ja tuotteistamisen vaiheet, sekä osaa soveltaa asiakaslähtöisen tuotekehitysprosessin menetelmiä. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa asiakaslähtöisesti, kustannustehokkaasti, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioiden ja innovatiivisesti ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessin. Opiskelija hallitsee reseptioptimoinnin. Hän osaa soveltaa aistinvaraisia menetelmiä kehittämisprojektissa.

Opetusmenetelmät


Luennot, harjoitukset ja tuotekehitysprojekti ryhmätyönä (läsnäolo ja osallistuminen harjoitustöihin ja projektiin pakollinen).

Opiskelijan työmäärä


Työmäärä yhteensä: 135 h
- luennot ja ohjatut harjoitukset 40 h
- itsenäinen opiskelu 95 h, josta osa työjärjestykseen sidotusti keittiö- tai laboratoriotiloissa

Opiskelumateriaali


Tuorila, H. & Appelbye, U. 2008. Elintarvikkeiden aistinvaraiset tutkimusmenetelmät. Helsinki: Yliopistopaino.
Fuller, G. 2011. New Food Product Development: from concept to marketplace.
Muu opintojaksolla ilmoitettu materiaali.

Edellytetty aiempi osaaminen


Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen (RESTO) Uudet ruokatuotantoprosessit (RESTO) Elintarvikeprosessit (BIELI)

Lisätietoa opintojaksosta


T&K osuus 3 op



Ilmoittaudu opintojaksolle
(avautuu uuteen ikkunaan)