<< Palaa edelliselle sivulleTuotekehitysprojekti, 5 op
Aika
11.09.2017 - 28.04.2018
Ilmoittautumisaika
28.04.2017 - 25.02.2018
Opintojaksototeutuksen koodi
YELBRPROJ01-3002
Tutkinto-ohjelma
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Hinta
50 €
Opetusmuoto
lähiopetus
Opetuskieli
suomi
Opintojakson järjestävä toimipiste
SeAMK Elintarvike ja maatalous, Seinäjoki
Sisältö
Työelämälähtöinen tuotekehitys- ja tuotteistamisprojekti. Kuluttajatutkimukset, ideointi, tuotesuunnittelu, reseptioptimointi, kustannuslaskelmat, prosessin suunnittelu, tuotetestit, aistinvarainen arviointi, säilyvyys- ja pakkaustestit, koesuunnittelumenetelmät, koemarkkinointi, markkinointi ja tulosten analysoinnin eri menetelmät.
Tavoitteet
Opiskelija hallitsee tuotekehitysprosessin ja tuotteistamisen vaiheet, sekä osaa soveltaa asiakaslähtöisen tuotekehitysprosessin menetelmiä. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa asiakaslähtöisesti, kustannustehokkaasti, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioiden ja innovatiivisesti ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessin. Opiskelija hallitsee reseptioptimoinnin. Hän osaa soveltaa aistinvaraisia menetelmiä kehittämisprojektissa.
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset ja tuotekehitysprojekti ryhmätyönä (läsnäolo ja osallistuminen harjoitustöihin ja projektiin pakollinen).
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 135 h
- luennot ja ohjatut harjoitukset 40 h
- itsenäinen opiskelu 95 h, josta osa työjärjestykseen sidotusti keittiö- tai laboratoriotiloissa
Opiskelumateriaali
Tuorila, H. & Appelbye, U. 2008. Elintarvikkeiden aistinvaraiset tutkimusmenetelmät. Helsinki: Yliopistopaino.
Fuller, G. 2011. New Food Product Development: from concept to marketplace.
Muu opintojaksolla ilmoitettu materiaali.
Edellytetty aiempi osaaminen
Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen (RESTO)
Uudet ruokatuotantoprosessit (RESTO)
Elintarvikeprosessit (BIELI)
Lisätietoa opintojaksosta
T&K osuus 3 op
Ilmoittaudu opintojaksolle
(avautuu uuteen ikkunaan)