FI EN 

 
 
<< Palaa edelliselle sivulle

Palvelukonseptin kehittäminen, 5 op

Aika


11.09.2017 - 28.10.2017

Ilmoittautumisaika


17.04.2017 - 22.10.2017

Opintojaksototeutuksen koodi


KI15CRPK002-3001

Tutkinto-ohjelma


Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut

Hinta


50 €

Opetusmuoto


lähiopetus

Opetuskieli


suomi

Opintojakson järjestävä toimipiste


SeAMK Elintarvike ja maatalous, Seinäjoki

Sisältö


- strateginen suunnittelu ja johtaminen - innovatiivisuus ja luovuus liiketoiminnassa - ennakointimenetelmät - tilojen toiminnallinen suunnittelu osana konseptia - palvelukonseptin taloudellinen suunnittelu

Tavoitteet


Opiskelija tuntee strategisen suunnittelun ja johtamisen perusteet. Opiskelija osaa selittää ennakoinnin, innovatiivisuuden ja luovuuden merkityksen palvelukonseptien kehittämisessä. Opiskelija osaa tilojen toiminnallisen suunnittelun ja osaa kehittää palvelukonseptia myös prosessilähtöisesti. - Opiskelija osaa laatia palvelukonseptin budjetin ja suunnitella sen rahoituksen.

Opetusmenetelmät


Oppimistehtävät, ryhmätyöt, luennot, verkko-opiskelu ja itsenäinen opiskelu

Opiskelijan työmäärä


Kontaktitunnit 13h
Verkko-opetus 65h
Itsenäinen opiskelu and ryhmätyöskentely 57 h

Opiskelumateriaali


Henkilöstöjohtaminen strateginen kilpaailutekijä / Riitta Viitala.
Strateginen ajattelu & toiminta / Timo Santalainen.
Arvojohtaminen / Tero J. Kauppinen.
Strateginen johtaminen: menestyksen timantti / Mika Kamensky.
Luovan asiantuntijaorganisaation johtaminen / Maisa Huuhka.
Nalle Puh ja johtamisen taito: jossa hyvin Tärkeä Karhu ja hänen ystävänsä Perehtyvät Hyvin Tärkeään Aiheeseen Roger E.Allen ; [suomentanut Pirkko Biström] ; [kuvittanut Ernest H. Shepard]
Strategiamalli / Jukka Ala-Mutka.
Toisinajattelua strategisesta johtamisesta / toimittajat: Saku Mantere, Kimmo Suominen ja Eero Vaara ; [kuvitus: Krista Partti].
Viisautta johtamiseen sodankäynnin taitoa naisille Chin-Ning Chu ; suomentanut Jaana Iso-Markku.
Strategisen henkilöstöjohtamisen käytännöt Martti elsilä & Sari Salojärvi (toim.)
Strateginen henkilöstötuottavuuden johtaminen Marko Kesti.
Johtamisen johtaminen kuinka johtamisesta tehdään kilpailukykyä lisäävä tekijä Tero J. Kauppinen.
Strategiasta tuloksiin: tehokas johtamisjärjestelmä / Mika Niemelä, Anne Pirker, Johan Westerlund.
Luova ote huippusuoritukseen: resonanssi ratkaisee / Eija Mäkirintala.
Johda verkossa: virtuaalijohtamisen monet ulottovuudet / Iiris Humala.
Muutos vaatii johtajuutta / John P. Kotter ; [suomennos: Maarit Tillmann].
Osaamisen johtaminen Suomen kunnissa / Elina Hyrkäs.
Kyvyistä kiinni: ikäjohtaminen yritysstrategiana Juhani Ilmarinen, Satu Lähteenmäki, Pekka Huuhtanen.
Rohkea johtaja hyödynnä kritiikki ja villit ideat Minna Isoaho.
Asiakastavoitteet ja -strategiat: asiakastuloslaskelma, -tase, -virta ja -portfoliot / Kalevi Hellman.
Osaamisen hallinnan uusi ulottuvuus / John W. Boudreau ja Peter M. amstad ; [käännös Kirsti Iivonen].
Yritysjohdon seitsemän kuolemansyntiä Jonathan Ellis & René Tissen ; [suomennos Inkeri Palmroth-Jousimaa].
Voittoa tavoittelemattoman organisaation johtaminen käytäntö ja periaatteet Peter F. Drucker ; [käännös Anna-Mari Kankkunen].
Eettinen johtaminen tie kestävään menestykseen Erika Heiskanen, Jari Salo.
Logistiikka osana strategista johtamista Mikko Haapanen, Ari P. J. Vepsäläinen, Taru Lindeman.
Heikkilä, Pekka, and Timo Saranpää. Hotelli- Ja Ravintola-alan Sisäinen Laskentatoimi. 5. tark. p. Helsinki: Restamark, 2013.
Selander, Kai, and Vuokko Valli. Hinnoittelu Ja Kannattavuus Matkailu- Ja Ravitsemisalalla. Helsinki: WSOY Oppimateriaalit, 2007
Forgacs, Gabor, Ari Björkvist, and Nina Ståhls. Revenue Management: Tuottojen Johtaminen Hotellielinkeinossa. Helsinki: HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, 2013.
Lisäksi muu oppitunneilla ja verkossa jaettu materiaali

Edellytetty aiempi osaaminen


- Yritystoiminta ja yrittäjyys, Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa, Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa.

Lisätietoa opintojaksosta


T&K&I osuus 4op



Ilmoittaudu opintojaksolle
(avautuu uuteen ikkunaan)